Mercedes elektrikli otomobil ailesini EQC modeli ile büyütüyor

Yayın tarihi: 17 Nisan 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 2:53 pm

EQ serisi ile elektrikli otomobil pazarına adım atan Mercedes model yelpazesini hızla genişletiyor. Daha önce ülkemizde EQC modelini satışa sunan Mercedes şimdi de sedan modeli için kolları sıvadı.

Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk otomobili EQS, dijital dünya lansmanı ile tanıtıldı.

Yeni EQS, lüks ve üst sınıf elektrikli araçlara yönelik modüler mimariye dayanan ilk model olmasıyla dikkat çekiyor. Üstün teknoloji, tasarım, işlevsellik ve bağlanabilirlik özelliklerini birleştiren EQS, hem sürücüye hem de yolculara odaklanıyor.

Mercedes

770 kilometreye kadar (WLTP) menzil sunabilen ve 300 kilometreye kadar (WLTP) menzil için 15 dakikada şarj edilebilen EQS modelinin, 2021’in son çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor. Mercedes-Benz, Ambition 2039 girişiminin bir parçası olarak önümüzdeki 20 yıl içinde karbon nötr yeni bir araç filosu sunmayı hedeflerken, 2030 yılında ürün gamında bulunan otomobillerin yarısından fazlasını elektrikli ve şarj edilebilir sistemlerle donatmayı planlıyor.

“Amaca Yönelik Tasarım” yaklaşımıyla 0,20 Cd’lik aerodinamik katsayıya ulaşılan EQS, dünyanın en aerodinamik seri üretim otomobili oluyor.

Görünen o ki elektrikli otomobil pazarındaki model sayısı hızla artıyor. Nitekim artmaya da devam edecek. Elbette önemli olan model sayısının artmasından ziyade biraz daha makul fiyatlara sahip elektrikli modellerin ülkemizde satışa sunulacak olması. Bunun için de zaman gerekiyor.

Instagram hala beğenileri gizlemenin en iyi yolunu bulmaya çalışıyor