Mercedes ve BMW fiyatları farklı bir boyuta geçti

Yayın tarihi: 16 Aralık 2021 Perşembe 9:00 am - Güncelleme: 16 Aralık 2021 Perşembe 9:20 am

Mercedes BMW fiyatları imkansıza oynuyor! Son iki yılda otomobil fiyatları önemli ölçüde arttı. Dürüst olmak gerekirse bu saatten sonra kimsenin otomobil fiyatlarının düşeceğine dair pek fazla inancı da yok. Çünkü Türkiye’deki yazılı olmayan kurallardan birisi de fiyatı çıkan bir malın ucuzlamayacağıdır.

Özellikle 2021 içerisinde giriş seviyesi telefonların fiyatları bile 4 bin TL’ye yaklaştı. Bu durum kullanıcıları ve tabi ki müşterileri fazlasıyla rahatsız ediyor. Çok değil 2015’te bu fiyatlara sıfır Mercedes C kasa otomobil almak mümkündü.

Mercedes BMW

 

Şimdilerde ise Mercedes C kasa bir otomobil almak için neredeyse 2 milyon TL’ye yakın bir meblağı gözden çıkarmanız gerekiyor. Hatta A serisi bir Mercedes için bile 750 bin ile 900 bin TL arasında bir ücret ödemeniz gerekiyor. Kısacası şu sıralar üst seviye olarak nitelendirebileceğiniz Audi, Mercedes ya da BMW tarzı bir aracı almak neredeyse orta direk için imkansız hale gelmiş durumda.

Mevcut şartlarda böyle bir otomobil almak zaten kolay değildi. Fakat hali hazırda içerisinde bulunduğumuz şartlarda imkansıza yaklaşmış durumda. Bakalım elektrikli otomobillerle birlikte fiyatlar biraz daha düşecek mi? Bunu zaman gösterecek.

Yeni batarya teknolojisi akıllara durgunluk veriyor: Böylesi ilk defa üretilecek