Meral Kaplan kızının velayetini kaybetti gözyaşlarına hakim olamadı

Yayın tarihi: 21 Nisan 2021 Çarşamba 6:04 pm - Güncelleme: 21 Nisan 2021 Çarşamba 6:04 pm

İş insanı Erhan Kanioğlu ile boşanan oyuncu Meral Kaplan’ın 6 yaşındaki kızlarının velayeti babasına verildi. Kaplan karara isyan etti.

İstanbul 3. Aile Mahkemesi’nde görülen boşanma davasında Meral Kaplan ve taraf avukatları hazır bulundu. Erhan Kanioğlu ise gelmedi. Gizlilik kararı nedeniyle basın mensupları ve izleyici alınmayan duruşmada, Kaplan ve Kanioğlu’nun boşanmasına karar verildi. Çiftin 6 yaşındaki kızlarının velayeti babaya verilirken, mahkeme, Meral Kaplan’ın, Erhan Kanioğlu’na 150 bin TL’si manevi 200 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

“HEM ÇOCUĞUMU ALDILAR HEM TAZMİNAT ÖDEMEME HÜKMETTİLER”

Duruşmanın ardından basın açıklaması yapan Meral kaplan, “Çocuğum doğduğundan beri mahkemelerdeyim. Şiddet görsem de ispatlayamadım. Mahkeme bir anda 6 yaşındaki çocuğumu benden aldı. Bir de tazminat ödememe hükmettiler. Ben pes etmeyince çocuğumun velayeti alındı. Velayeti alındı ama buna izin vermeyeceğim. Ruh sağlığım için rapor istediler her şey tamam bir sıkıntı yok. Mahkeme hiçbir gerekçe göstermedi.” dedi. Kaplan, o esnada gözyaşlarına hakim olamadı.

MERAL KAPLAN’IN AVUKATI: “VERİLEN KARAR HUKUKA UYGUN DEĞİLDİR”

Kaplan’ın avukatı da açıklama yaptı. Avukatı ise, “Kararı istinaf edeceğiz. Verilen karar hukuka uygun değildir. Müvekkilimize atfedilen suçlar için somut ve inandırıcı bir delil yoktur. 6 yaşındaki bir kız çocuğu, baba sürekli yurt dışına gidip geliyor, anneye muhtaç. Çoçuğun fiziksel ve ruhsal gelişiminin annenin yanında sağlanması gerekiyor” şeklinde konuştu.

2018 yılında, Meral Kaplan iş insanı eşi Erhan Kanioğlu’nun kendisini aldatmasını gerekçe göstererek boşanma davası açmıştı. Kaplan, boşanma davası için Erhan Kanioğlu’ndan 2 milyon lira ve çocuğunun velayetini istemişti. Meral Kaplan cephesinde yaşanan gelişmelerin ardından Erhan Kanioğlu’da karşı boşanma davası açmış ve Meral Kaplan’dan 1 milyon lira manevi olmak üzere 50 bin lira da maddi tazminat istemişti.