Meral Danış Beştaş: Asgari yaşamın devam etmesi için yardımlaşma devam etmeli

Yayın tarihi: 14 Şubat 2023 Salı 3:35 pm - Güncelleme: 14 Şubat 2023 Salı 3:35 pm

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Türkiye’yi vuran depremin merkez üssü Pazarcık’tan son durumları aktardı. Beştaş, “Sakın ola ki dayanışmadan vazgeçmeyelim. Bir haftalık yiyecekle bu devam ettirilemez.” dedi.

Türkiye’yi vuran depremin ardından enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgelerine çok sayıda yardım ve bağışlar gönderilirken, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, dayanışmanın devam etmesi için çağrıda bulundu.

Haluk Levent yardım konvoyunda kaza geçirdi!

TELE1 ekranlarına konuşan Beştaş, şunları söyledi:

Pazarcık’ta iki gündür görüşmeler yapıyoruz. Enkazlarda hala umutla yakınlarını bekleyenler var. Enkaz kaldırmak için alanlara vinçlerin girmesi tepki topluyor. Arama kurtarma çalışmalarının ilk iki gün çok yetersiz olduğunu bizzat görüşmelerimizle öğrendik. Taziye sahiplerinin eğer erken gelinseydi yakınlarımızı kaybetmezdik diye çok ciddi isyanları var. Malatya’da birçok enkaza gittik. Yer yüzünün en büyük acısına tanıklık ettik. Yakınlarının seslerini duyuyorlardı ama onları kurtaracak bir ekip yoktu. Hala çok sayıda ölü bedenin olduğunu biliyoruz. Yardım çalışmaları çok sınırlı. Tuvalet her yerde çok büyük bir problem. Su ve elektrik olmaması da yaşamı inanılmaz derecede zorlaştırıyor. Dayanışmayı çok görüyoruz deprem bölgelerinde. Biz de ilk günden itibaren koordinasyon merkezlerimizi kurduk. İhtiyaç sahiplerine sunmaya devam ediyoruz. Sakın ola ki dayanışmadan vazgeçmeyelim. Bir haftalık yiyecekle bu devam ettirilemez. Gözümüz kulağımız deprem bölgelerinde olsun. Asgari bir yaşamın devam etmesi için tüm toplumdan beklentimiz var.