Meral Akşener’den SADAT açıklaması: Kemal Bey’in elindeki belge çok önemli olmalı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 11:03 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2022 Cuma 11:03 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliği için gündeme getirdiği SADAT iddialarına ilişkin olarak, “Kemal Bey’in elindeki belge ne, bilmiyorum. Onun önüne gelen belge, çok önemli olmalı” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV’den Suat Toktaş’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Meral Akşener, seçim güvenliğine ilişkin soru üzerine 2019 İstanbul Yerel Seçimleri’ni hatırlatarak, “Milletin iradesi buna izin vermez. Nitekim İstanbul’da Osmanlı tokadını iki kere yediler” dedi.

HER SANDIKTA ÜÇ KİŞİ DURACAK

Meral Akşener, seçimlerde “abidik gubudik” her türlü işlerin yapılma ihtimali olduğunu belirterek, “Oyun bozanlık etmek isteyecekler, gitmemek için ellerindeki bütün devlet imkanını kullanacaklar” ifadelerini kullandı. Akşener, iktidarın seçimi kaybettikten sonra ‘gitmeme’ gibi bir durumun söz konusu olamayacağını belirterek, Bu hile hurdanın sandık başında yapılmasının birebir şahitleriyiz biz politikacılar olarak. Sandık başından ayrılmazsanız, sandığı korursanız, millet iradesini o ıslak imzalı tutanağı alıncaya kadar görevinizi yerine getirirseniz her türlü hile ortadan kalkar.” dedi.

Seçimlerde hile yapıldı iddialarına ilişkin olarak altılı masadaki liderler olarak komisyon kurduklarını ve her sandığa tek kişi yerine üç kişi koyacaklarını bildirdi.

İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak iddiaları için konuşan Akşener, böyle bir durumu beklemediğini belirtti. Akşener, İmamoğlu’nun seçimi ikinci kez 805 bin fark ile fkazandığını hatırlatarak, “350 bin AKP’li seçmen 1. turda sandığa gitmedi. Ve bunların yüksek oranı Kürt. Bu seçmen HDP’li değil. Ama ikinci turda bunların tamamı gitti” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN ÖNÜNE GELEN BELGE ÇOK ÖNEMLİ OLMALI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim güvenliğine dikkat çekmek için SADAT’a ani bir kararla gitmesine ilişkin Meral Akşener şunları dile getirdi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ana muhalefet partisinin Genel Başkanı tabi kendisi bir takım bilgilere ulaşıyordur. Bu bilgilerin ne olduğunu kendisi ile konuşmadık. Fakat sayın Kılıçdaroğlu’nun bu söylemi başta sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere herkes tarafından ciddiye alınmalıdır. Bir şirket olarak değil paramiliter bir örgüt olarak işaret etti. Ben kendi bakanlığım dönemimden biliyorum bu söylemin ciddiye alınması gerekiyor. Ama Sayın Erdoğan ilginç bir şey yaptı ‘ben onları tanımam etmem’ dedi. “Tanımam, etmem” dedi. Sayın Erdoğan, canı istediği zaman hemen inkar eder. Artık bunlar geçerli değil. İşine gelmedi zaman hemen inkar eder. Sistem böyle gider.

Ortaya çıkan SADAT fotoğrafı ilk değil. Ama reddetmek bir bağımlılık haline geldi. Ama artık şükreder duruma geldi. Erdoğan saha siyasetinin S’sini bırakmış durumda. Şu andaki smoothie içen Erdoğan, aç uyumanın anlamını bilmez.

“SAYGI ÖZTÜRK İLE PAYLAŞTIM”

2018 yılında ben eski İçişleri Bakanı’yım. SADAT’daki kamplara dair o zamanlar fotoğraflar geldi. Ben bunu Saygı Öztürk üzerinden paylaştım. Savcı bu konu ile ilgili soruşturma açtı. Bunu biz kazandık. Savcılık bunlar hakkında SADAT’a soruşturma açtı. beni davet etti. Uzun uzun konuştuk. Ben o fotoğrafları gördüm ama almadım. Ama bu fotoğrafların gerçek olduğuna inandım, ifşa ettim.

Fotoğrafları sahibine bıraktım. SADAT, uzun bir süre kamuoyu gündeminden düştü. 2018 seçiminde SADAT iddiasıyla karşılaşmadık. Kemal Bey’in elindeki belge ne, bilmiyorum. Onun önüne gelen belge, çok önemli olmalı. Bu şirket, hangi işle uğraşıyor, kimse bilmiyor. Devletin güvenlik toplantılarından aldığı bilgileri paraya çevirip, çevirmediğini bilmiyoruz.

BİZ BU SANDIĞI KORUYACAĞIZ

Kılıçdaroğlu’nun söylediği dikkate alınmalı. Gördüğüm fotoğraflarda, erkeklere eğitim yaptırılıyordu. Benim gördüklerim muhtemelen sivillerdi. Saç baş dağınık. Bu kadar söyleyeyim. Epeyce bir fotoğraf gördü.

Ben sandıklarla ilgili hiç kimseden korkmuyorum. O seçmenin hakkı hukuku her şeyin üzerinde. Biz bunu yapmak zorundayız.

Cumhur ittifakının adayını AK Partililerin ağzından da Erdoğan’dan da duymadık. Sadece MHP’den duyduk. Erdoğan ‘ben adayım’ diye bir cümle sarf etmedi. Biz o sandığı koruyacağız. Seçmenimiz rahat olsun. Samimiyetle söylüyorum. SADAT meselesini almak lazım ama bunu yün haline getirmemek lazım. Biz bu sandığı koruyacağız.”

 

SADAT’tan TELE1’e özel açıklamalar: Sedat Peker SADAT’tan neden randevu istedi?