Meral Akşener’den Erdoğan’a: Bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor

Yayın tarihi: 1 Haziran 2022 Çarşamba 10:32 am - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 2:33 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Meclis’e gelen sosyal medya düzenlemesine değinen Akşener “Bu arkadaşlara artık yandaş medya kanalları yetmiyor. İnternet sitelerine de sipariş haber yaptırmak istiyorlar. Endişe, korku ya da panik yaratanlar… Memlekette endişe, korku ya da paniği kim tetikliyor? Camide içki içtiler diye yalan söyleyip milleti kışkırtan kimdi sayın Erdoğan? Bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya düzenlemesine büyük tepki gösteren İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener “Dizinin dibinde örgütçülük oynayan SADAT’çıları da tutuklaması gerekiyor. Saray’ın yandaş medyasında bir tane doğru haber yok. Sayın Erdoğan, eğer yalan haber yasaksa sabahtan akşama yalan söyleyen, iftira atan yandaş kanalları kapatacaksın. Ancak buradaki amaç çok başka. Bu kanunla ülkemizdeki sorunları dile getirenleri, ekonominin kötü gidişatına dikkat çekenleri, milletimizin gerçeklerini konuşanları, sığınmacıdan seçmen devşirme projesine karşı duranları susturmak istiyorlar. ” dedi.

Akşener’in konuşmasının satır başları şu şekilde:

Rüzgar Gülü Projemizin pilot uygulamasını belediye başkanımız Okan Kocakaya kardeşim liderliğinde Demre ilçemizde başarılıyla gerçekleştirdik. Okan başkan ve ekibi, 10 farklı okulda 150 okul öncesi öğrencimize içeriği diyetisyenler tarafından belirlenmiş sağlıklı yemek kutularını ulaştırdı.

Altılı masa dördüncü defa toplandı

“RÜZGAR GÜLÜ PROJEMİZİ DEMRE GENELİNDE YAYGINLAŞTIRACAĞIZ”

Bugün ilk adımını Demre’de başarıyla uyguladığımız Rüzgar Gülü Projemizi öncelikle Demre genelinde yaygınlaştıracağız. Seçime kadar da farklı belediyelerimizde hayata geçirmeyi planlıyoruz. İktidara geldiğimizde ise tüm Türkiye genelinde uygulayacağız. İYİ Parti iktidarında artık hiçbir öğrencimiz sağlıklı gıdaya erişim sorunu yaşamayacak. Emin olun az kaldı.

ERDOĞAN’A ‘AÇ KALAN YOK’ CEVABI

Ülkemizin uzun zamandır içinde bulunduğu kara komedi başroldeki bay krizin adeta oscarlık performansıyla geçtiğimiz haftada devam etti. Saraydan çıkamayan, marketi, çarşıyı, pazarı unutan, vatandaşlar iki kelam edemeyen sayın Erdoğan, ‘Birileri aç kaldık diyor. Vicdansızlık yapma ne aç kalması. Aç kalan falan yok’ dedi. Bu sözler bu ülkenin cumhurbaşkanına ait. En son geçinemeyen insanlarımıza şükürsüz demişti şimdi de vicdansız olunmuştu. Gerçekten ibretlik. Yoksulluğu bitirmek için gel, beş, on, on beş maaşlı danışmanlarla hayat sürdür. Allah aşkına biz başka ülkede mi yaşıyoruz?

“ARTIK ÜLKESİNDE YAŞANANLARI BİLE BİLMİYOR”

Sarayda oturan milletin halinden anlamıyor. Artık ülkesinde yaşananları bile bilmiyor. Sayın Erdoğan ayıptır, günahtır. Böyle bir kibir olabilir mi? Reddettiğin açlığı ben sana anlatayım. TÜİK’in verilerine göre bile Nisan ayında gıda fiyatları bir önceki yıla göre yüzde 89 artı. Sen ve maaş manyağı yaptığın tapınak şövalyelerin hep bir ağızdan bütün dünyada enflasyon var diyeceksiniz.

“AÇLIK SINIRI 6 BİN 18 LİRA OLMUŞ”

Matematik, aynı Tarih ve ekonomi gibi senin pek kuvvetli olduğun bir alan değil. O nedenle bu sayıları daha rahat anlaman için başka bir şekilde anlatayım. Geçen sene nisan ayında bin liraya aldığımız gıda ürünlerini bu yıl bin 890 lira gerekiyor. ‘Aç kaldık’ diyene vicdansız diyorsun ya TÜRK-İŞ’e göre 4 kişilik bir hanenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması geçen seneye göre yüzde 108 artmış. Geçen sene 2897 lira olan açlık sınırı bu sene 6 bin 18 lira olmuş. Övünmeye doyamadığın asgari ücret artışı bin 423 lira. Bu durumda kim vicdansızmış sayın Erdoğan?

 

Asgari ücret o kadar asgari kaldı ki tek başına insanca yaşaman için eline en az 7 bin 837 lira geçmesi gerekiyor. Bir bekar çalışan aylık yaşama maliyetini bile karşılayamıyor. Söyle bakalım Bay Kriz vicdansız kimmiş? Gördüğün rüyadan artık uyan. O saraydan artık çık sayın Erdoğan.

“İKTİDARA GÖRE EN ÖNEMLİ SORUN İNTERNET SİTELERİ”

AK Parti iktidarının beceriksiz ellerinde Türkiye artık bir sorunlar yumağı haline geldi. Barınma, hayat pahalılığı, sığınmacı, adalet sorun. Bunların dışında onlarca farklı sorunumuz daha var. Nedense bu sorunların hiçbiri iktidarın gündemine giremiyor. İktidara göre en önemli sorun internette yayın yapan haber siteleri. Hiç utanmadan, zerre sıkılmadan Meclis’e ‘sosyal medya kanun teklifi’ getirdiler. Beğenmedikleri her şeyi suç haline getirmeye, ortadan kaldırmaya bayılan AK Parti iktidarı şimdiden sosyal medyanın ölüm fermanı sayılabilecek yeni bir kanun teklifiyle karşımıza çıktılar.

“BU YASAYA GÖRE ÖNCE KENDİNİ TUTUKLAMAN GEREKİYOR”

Bu arkadaşlara artık yandaş medya kanalları yetmiyor. İnternet sitelerine de sipariş haber yaptırmak istiyorlar. Endişe, korku ya da panik yaratanlar… Memlekette endişe, korku ya da paniği kim tetikliyor? Camide içki içtiler diye yalan söyleyip milleti kışkırtan kimdi sayın Erdoğan? Bu yasaya göre önce kendini tutuklaman gerekiyor. Kabataş yalancılarını besleyip büyüten, onlara kol kanat geren kimdi?

Altılı masanın gündemi ‘erken seçim’

“İSTANBUL SEÇİMLERİNDE HİLE VAR DİYENLERİN TUTUKLANMASI GEREKİYOR”

Bu durumda en azında Kabataş yalancılarını da tutuklaması gerekiyor. Hazır eli değmişken mesela terörist başının mektubunu çarşaf çarşaf yayınlayanlarını, kardeşiyle Kandil’de röportaj yaptıran TRT yöneticilerini de tutuklaması gerekiyor. Mesela İstanbul seçimlerinde hile var diyenleri de tutuklaması gerekiyor.

“SADAT’ÇILARIN TUTUKLANMASI GEREKİYOR”

Dizinin dibinde örgütçülük oynayan SADAT’çıları da tutuklaması gerekiyor. Saray’ın yandaş medyasında bir tane doğru haber yok. Sayın Erdoğan, eğer yalan haber yasaksa sabahtan akşama yalan söyleyen, iftira atan yandaş kanalları kapatacaksın.

“KANUNN GERİYE DOĞRU İŞLESE MÜEBBET ALMAN GEREKİYOR”

Yıllardır milletimizi birbirine düşürerek kutuplaşmadan beslenen sen değil misin? Bu kanunu geriye doğru işletsen senin müebbet alman gerekiyor.

Ancak buradaki amaç çok başka. Bu kanunla ülkemizdeki sorunları dile getirenleri, ekonominin kötü gidişatına dikkat çekenleri, milletimizin gerçeklerini konuşanları, sığınmacıdan seçmen devşirme projesine karşı duranları susturmak istiyorlar. Milletin haber alma özgürlüğü yerine yandaşların yolsuzluk yapma özgürlüğünü korumak istiyorlar. Orada duracaksınız, çok şükür biz daha buradayız.

YURTTAŞLARI ANLATTI

Ülkemizin gerçeklerini gözler önüne sürmek, yaralarına merhem olmak için memleketimizi gezmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Kocaeli’ndeydik.

Esnafımız yine siftahsız. Mesela Darıca’da tesisatçılık yapan bir kardeşim, ‘Çarkı döndürmeye çalışıyoruz. Her geçen gün bir öncekini aratıyor. Yüzde 25 karla çalışırken yüzde 5’e düştü.’ diyor.

“YERYÜZÜNDEKİ HER ŞEYİ HALLETTİLER BİR DE UZAYA GİDECEKLERMİŞ”

Bir de başımıza uzay macerası çıktı. Yeryüzündeki her şeyi hallettiler, bir de uzaya gideceklermiş. Eyvah. Uzayda maden ararlar mı? Acaba orman var mı? Ormanı yakarlar mı? Beşli çeteye arsa yaparlar mı? Eyvah, eyvah uzay yandı.

“GIDA FİYATLARI UZAYA ÇIKTI”

Aslında bu ülkemiz için hayırlı bir gelişme. AK Parti iktidarı gibi beceriksizliği adeta kurumsallaştırmış bir kadronun elinde uzay yolculuğunun nasıl olacağını varın siz düşünün. Mars’a gidelim derken Jüpiter’e inerlermiş. Ay’a gitmek yerine kara deliğe girerlermiş… Uzaya giden gitti zaten. Mesela döviz kuru, mesela enflasyon uzaya çıktı. Mesela gıda fiyatları uzaya çıktı. Hatta Mars’ı geçti Jüpiter’e varmak üzere. Siz onların peşinden astronot göndereceğinize seçim tarihini açıklayın da millet sizi uzaya mı, evinize mi nereye gönderiyor tüm gerçekliğiyle bir görün. Türkiye elbette uzaya gidecektir ama bugün milletimiz ihtiyacı seçimdir. İYİ Parti’nin beklediği şey seçimdir. Getirin sandığı bu ucube sistem gitsin. Getirin sandığı İYİ’lerin şafağı artık söksün. Getirin sandığı, milletimizin yüzü gülsün. Getirin sandığı, milletimiz hak ettiği Türkiye’ye artık kavuşsun!

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM AÇIKLAMASI

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; Hukukun üstünlüğünü esas alacak, Yargının bağımsızlığını koruyacak, Cübbelere dikilen düğmeleri kopartıp atacak bir sistemdir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; Dış politikamızı, bir kişinin sevgisine, nefretine, ve egosuna indirgeyen, sığ bakış açısından kurtaracak, Ülkemizi; 23 trilyon dolarlık, ekonomik coğrafyamızla buluşturacak, sığınmacı sorununu da, tarihin tozlu raflarına kaldıracak bir sistemdir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem;

Yandaş üretmeyen, Kaynak tüketmeyen, Merkez Bankası’na karışmayan, İşinin ehli kişiler tarafından yönetilen, Ekonomimize ihtiyacı olan güveni veren bir sistemdir. Ez cümle; Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem; Türkiye’ye yakışacak, Büyük Türk Milleti’ne yaraşacak, Milletçe hak ettiğimiz, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’nin, kapısını açacak yegâne sistemdir. Hiç merak etmeyin, çok az kaldı!

“AK PARTİ İLK SEÇİMDE GİDİYOR”

Değerli dava arkadaşlarım; Tarih özgürleşme yönünde akar. Tarihin akışına ters gidenler, akıntıda boğulmaya mahkûmdur. Nitekim, Ak Parti ve liyakatsiz kadroları, yapılacak ilk seçimle birlikte gidiyor. Bu artık bir tarih meselesi. Cümle alem biliyor ki; İYİ Parti her gün, güçlü adımlarla iktidara yürüyor. Allah’ın izni, milletimizin de teveccühüyle, bayrağı biz devralacağız.

Ama rehavete kapılmak yok. Alacağımız büyük sorumluluğun bilinciyle, durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Ve evelallah, ülkemizi, Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi denilen, bu ucube sistemden, bu istibdat rejiminden, çekip kurtaracağız. Haksızlık yapmamak için adaleti, Haksızlıkları engellemek için eşitliği, Haksızlıkları dile getirmek için hürriyeti, Haksızlıkları gidermek için de, hakkaniyeti getireceğiz!

“ÖNÜMÜZE DUVARLAR ÖRECEKLER”

Milliyetçi, Demokrat ve Kalkınmacı kimliğimizle; Türkiye’yi, hak ettiği gibi, 21’inci yüzyılın ruhuna taşıyacağız! Milletimizle el ele, kol kola verip; Liyakatle eşitlenen, Adaletle özgürleşen, Sevgiyle güçlenen, Ve mutlulukla konuşan Türkiye’yi, hep beraber inşa edeceğiz! Hazır olun, çok az kaldı! Artık İYİ Parti iktidarından önceki, son düzlükteyiz. Her zamankinden daha çok çalışacağız. Çalmadık kapı, sıkmadık el, dinlemedik dert bırakmayacağız.

Giderayak önümüze, duvarlar örecekler. Yıkıp geçeceğiz. Karşımıza, engeller dikecekler. Aşıp geçeceğiz. Yolumuza, tuzaklar dizecekler. Bozup geçeceğiz. Asla unutmayın. Biz İYİ Partiyiz! Biz onlara benzemeyiz.

“PAROLAMIZ VATAN İŞARETİ NAMUS”

Biz bu yola, şahsi çıkarlarımız için çıkmadık. Makam için, mevki için, koltuklarımız için de çıkmadık. Şan için, şöhret için, para için, pul için de çıkmadık. Biz bu yola, aynı bizden önce nicelerinin çıktığı gibi, millet için, memleket için çıktık. Aynı 1908’deki gibi, aynı 1919’daki gibi, aynı 1946’daki gibi,

Adalet için, hürriyet için, müsavat için, uhuvvet için çıktık. Bize durmak yok! Bize dinlenmek yok! Bize yorulmak yok! Parolamız vatan, işareti namus! Bizim için bu kutlu yoldan dönmek yok!

Memleketin dört bir yanında, kalbi iyilik için çarpan, tüm cesur yüreklere selam olsun. Güçlü, mutlu ve zengin bir Türkiye hayalime ortak olan; her birinizden Allah razı olsun. Yüce Allah bizleri, milletimize karşı mahcup etmesin. Toplantımızı şereflendirdiniz. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun.

Millet ittifakı makası açıyor! Fark 6 puan