Meral Akşener’den Süleyman Soylu’ya: Böyle bir fantezi olur mu oğlum?

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2023 Salı 5:58 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2023 Salı 7:37 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun erkeklerle hayvanların evlenmesi konusunda söylediği sözlere “Böyle bir fantezi olur mu oğlum?” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Millet Buluşmaları kapsamında Sivas’a geldi.

Miting, Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşı şehitleri ile Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

“BİR FIRSAT VERİN ELİN OĞLUNA BAKALIM”

İlk sözü Mansur Yavaş aldı. Dinlemeye gelen halı selamlayan Mansur Yavaş, “Sultan şehri Sivas merhaba. Hoşgeldiniz. Konuşmama başlamadan önce hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ama bir pazarlık yapalım. Yuhlamak yok ama arkamdan konuşabilirsiniz” dedi.

İktidarın seçim atmosferini geren açıklamalarına değinen Mansur Yavaş, “İktidar yaptıklarını anlattı, muhalefet eleştirdi, halk takdirini kullandı. Şimdi duyduklarımıza şaşırıyoruz. Bir bakan diyor ki ‘bunların amacı hükümeti devirmek. Buna şaşırıyor muyuz? 21 yıldır yönetmek bunlarda alışkanlık yapmış. Bir fırsat verin bakalım elin ne oğlu ne yapacak?” ifadelerini kullandı.

“TİĞNETLERİNİ ANLAYIN”

Mansur Yavaş, iktidarın 2019 yerel seçimlerinden beri halkı muhalefetin seçim kazanması durumunda olumsuz durumların yaşanacağı şekilde korkutmaya çalıştığını anlatarak CHP’nin kazandığı belediyelerin olduğu bölgelerde söz konusu korkuların gerçek olmadığını dile getirdi.

Mansur Yavaş, “Benim rakibim çıktı televizyonda dedi ki sayaçlarınızı PKK’lılar sayaç okuyacak, DHKP-C’liler faturayı getirecek. Yuhlamaya gerek yok, tiğnetlerini anlayın. Hani bir şampanya muhabbeti var. Kazandığımız akşam seçim otobüsünde dedik ki biz bir zafer kazanmadık, seçim kazandık. Karşımızda düşman yoktu. Şükür namazı kıldık görevimize başladık” şeklinde konuştu.

“YÖNETEMEZ DEDİLER ŞEFFAFLIK ÖDÜLÜ ALDIM”

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığı günden itibaren israfa nasıl bitirip sosyal yardımları arttırdıklarını anlatarak aynı şeyi tüm Türkiye’de yapacaklarını söyledi.

Mansur Yavaş şunları söyledi:

“Biz geldik bir Ankakart çıkarttık, tüm Türkiye’de geçerli. Bakkal da kazanıyor, esnaf da kazanıyor. Bir elin verdiğini diğeri görmüyor. Şu anda Ankara’da 60 bin öğrenci evinden işine işinden evine ücretsiz geliyor. 16 bin öğrencinin servis ücretini Ankara Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Pandemi nedeniyle işyerleri kapandı. Gelir azlığı var. Duyuyoruz insanlar donuyor evlerinde. Hemen el koyduk. İyi mi olmuş Ankara değişince? Bir de Cumhurbaşkanı geldi dedi ki 35 bin nüfuslu bir belde belediyesi. Büyükşehir yönetemez. Geldim israfı bitirdim. Bütün ihaleleri açık yaptım. Bu sayede 2000 yılında 80 liraya yapılan asfaltı 30 liraya yapıyoruz bugün. Yönetemez dedikleri Mansur Yavaş kardeşiniz uluslararası şeffaflık ödülü aldı. Sonuç olarak iki yıl önce Londra’dan büyükşehir belediyeleri başkanlığı ödülünü aldık.”

“ÜRETİMİ TEŞVİK EDERSENİZ HER ŞEY OLUR”

Mansur Yavaş, AKP iktidarının hatalı ekonomi politikaları nedeniyle çiftçinin üretim yapamaz hale geldiğini belirterek üretimin desteklenmesi durumunda her şeyin olacağını söyledi. Üreticiyi destekleyeceklerini ifade eden Mansur Yavaş, “Üretimi teşvik ederseniz her şey olur. Bizim çiftçimize para vermek yerine maliyetler artıyor. Çabuk dışarıdan et getirin saman getirin. Bizim çiftçimizi öldürdünüz. Tarım desteklenecek. Hem vatandaş para kazanacak hem bizi doyuracak. Ankara değişmiş kötü mü olmuş? Türkiye de iyi olacak” dedi.

“DEVLETİN GÜVENLİK POLİTİKALARI DEĞİŞMEZ”

Mansur Yavaş, iktidarın Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda savunma sanayiinde yapılan yatırımların durdurulacağına yönelik iddialarına “Devletin güvenlik politikaları değişmez” şeklinde yanıt verdi.

Yavaş konu hakkında, HAVELSAN ASELSAN 80’lerde kurulmuş. İHA’lara SİHA’lara bizi bu coğrafyadan kovanlar bitmedikçe ihtiyacımız olacak. Bu Kandil silahı bırakmadığı sürece, Amerika ve Rusya PKK’ya silah vermeyi bırakmadıkça o İHA’lar, SİHA’lar bize lazım. Sanki bir tek siz yaparsınız. Devletin güvenlik politikaları değişmez. Güzel şeyler yaptınız tamam ama Mansur Yavaş açık ihale yapyor. Sizin ihaleyi ne zaman yaptığınız belli değil. Neden pahalı yaptınız diyoruz” ifadelerini kullandı.

“VARLIKTA EŞİTLİK YAPIN YOKLUKTA DEĞİL”

AKP iktidarının halkın umudunu yok ettiğini belirten Mansur Yavaş, varlıkta eşitlik sağlayacaklarını vurguladı.

Yavaş şunları söyledi:

“Öğrencilerin hiçbir umudu kalmadı. Yurtdışına gitmek istediğini söylüyor asalaksınız diyor. Doktorlar çalışma koşullarımız iyi değil diyorlar nankör diyorlar. Böyle olmaz. Bu gençlere akıl vermek değil artık akıllarından faydalanmamız lazım. Soğan pahalı diyorsun soğan kafalı diyorlar. Ben diyorum ki varlıkta eşitlik yapın, yoklukta değil. Başka bir şey konuşulmasın diye başkasının muhafazakarlığını, milliyetçiliğini konuşuyorlar. Ben diyorum ki gerçek gündem seçim, gerçek gündem geçim. Bu yoksulluğu yönetici olarak görüyoruz. Biz karar verdik. Biz kavga etmeyeceğiz, anlaşacağız. Bir araya geldik. Değerli ekonomistlerimiz var. Diğer tarafta bir umut yok. Bir umut bu tarafta var. Benim bildiğim iyi bir müslümanın dilinden bal damlar. Hakaret etmez, nefret söylemi yapmaz. Sen de Allah’ın bir kulusun ben de Allah’ın bir kuluyum. Ne hakkın var bana bunları söylemeye. Benden üstün müsün? Hayır güç sizi zehirlemiş.”

Konuşmasının sonunda Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk turda seçtirmek için Sivaslılardan söz isteyen Mansur Yavaş, “Birinci turda bitireceğiz gençler. Söz mü? Biz de size söz veriyoruz. Aynı Ankara seçiminde olduğu gibi 85 milyonu kucaklayacağız. Sizlerin oylarıyla Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya’ya göndereceğiz diyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah’a emanet olun” şeklinde konuştu.

ATATÜRK, MUHSİN YAZICIOĞLU, SİNAN ATEŞ, GAFFAR OKKAN

Mansur Yavaş’ın ardından Meral Akşener söz aldı. Meral Akşener sözlerine Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, cinayete kurban giden eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, cinayete kurban giden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş ve Hizbullah tarafından öldürülen eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı anarak başladı.

Akşener, “Mavi gözlü kurdumuzun cumhuriyeti kurduğu Sivas nasılsınız? Rahmetli Muhsin başkanın kardeşleri yoldaşları nasılsınız? Daha da iyi olacağız inşallah. Bugün burada olmak bizim için mavi gözlü bozkurtumuzu yani Atatürkümüzü anmak aynı zamanda Muhsin başkanımızı anmak demektir, aynı zamanda Sinan Ateş’i anmak demektir. Aynı zamanda Gaffar Okkan’ı anmak demektir” dedi.

“EN DERİN SINIR ÖTESİ OPERASYON”

AKP iktidarının seçim atmosferini geren açıklamaları Meral Akşener’in de gündemindeydi. Konuşulması gereken konuların konuşulmadığına değinen ve kendisine PKK’lı dendiğini hatırlatan Akşener şunları söyledi:

“Bir seçime gidiyoruz sanki savaşa gidiyoruz. Bu arkadaşların konuşmadığı şeyler var. Muhsin Başkan’ın katilleri kimdir, Sinan Ateş’in katilleri kimdir, 82 puan alıp atanamayan gençler konuşulmuyor, 54 puan aldığı için AK Parti’de ayısı dayısı olduğu için atanan gençler konuşulmuyor ama neler konuşuluyor? Efendim Meral Akşener Sivas’ta PKK’lı, Diyarbakır’da faili meçhulcu. Karar verin ben kimim? Ben İçişleri Bakanlığı yapmış birisiyim. En derin sınır ötesi operasyonunun altına imza atmış bir insanım. Ben PKK’lıysam tutuklayın beni. Neden şerefli Türk polisine korutuyorsunuz beni? Bu ciddiyetsizliktir! Ben Megri Megri şarkısı söylemedim. Habur rezaletini yapmadım. Açılım sürecini yapan ben değilim sizsiniz. Seçime giderken sağ elinde Hizbullah, Gaffar Okkan’ın katilleri. Sol elinde PKK var. Abdullah Öcalanla akraba olmuşsun. Abdullah Öcalan’ın kardeşine ‘Bizim Mehmet’ diyorsun.”

“BÖYLE BİR FANTEZİ OLUR MU OĞLUM?”

Meral Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ karşıtı konuşmasında Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda erkeklerle hayvanların evleneceği yönündeki sözlerine yanıt verdi. Akşener, “Kafayı yedi bunlar. Çok üzülüyorum hallerine. Adamın biri çıktı asayişten sorumlu olması lazım. LGBT olacak. Biz iktidarı bırakırsak LGBT olacak diyorlar. Meğerse başka bir şey daha varmış. Erkekler hayvanlarla evlenecekmiş. Böyle bir fantezi olur mu oğlum?” dedi.

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın muhalefeti işgalci olarak nitelemesinin konuşulması gereken konuların konuşulmasını engellemek için olduğunu belirten Meral Akşener, “Başbakanlık yapmış bir abi, yaşı başı yerinde İstiklal Marşı’nı okuyamadı. Çıkmış diyor ki biz işgalciymişiz. Seçmen velinimettir. Seçmenin iradesini biz sorgulayamayız. Siyasetçi dediğiniz zevat seçmenin karşısında hazır olda durmakla yükümlüdür. Şimdi konuşulması gereken bu manyakça konuşmalar değildir. Kadınlar için, gençler için, adalet için, tarım için ne yapacaksınız? Projelerinizi anlatırsınız, seçmeninizin gönlünü kazanmak için gayret gösterirsiniz. Ben size acıyorum oğlum. 80 öncesinin talebeleriydik. Haşarı öğrenciler olmamıza rağmen bu kadar baskı görmedik. Bir devlet önce açını doyurmak, sokakta kalanını bir yere almak zorundadır” ifadelerini kullandı.

“ŞEKER KURUMU’NU KURACAĞIZ”

Meral Akşener, AKP iktidarın hatalı ekonomi politikaları nedeniyle zor duruma düşürüldüğünü belirttikten sonra Şeker Kurumu’nu kuracaklarını söyledi. Akşener, “Kanadalı çiftçiler, Ukraynalı çiftçiler kazanıyor hatta Sırplar kazanıyor ama bizim çiftçimiz yoksullaşıyor.  Şeker Kurumu’nu kuracağız ve özelleştirmelere tekrar bakacağız.”