Meral Akşener: Erdoğan bize mezar kazarken petrol bulmuş, hayırlı bir işe vesile olmuşuz

Yayın tarihi: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 2:25 pm - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 4:19 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Sayın Erdoğan sayın Kılıçdaroğluyla beni Gabar’a gömüyordu. Mezar kazarken petrol bulmuş. Hayırlı bir işe vesile olmuşuz” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Millet Buluşmaları kapsamında Bursa’ya geldi. Mitinge, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahlı saldırıyla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesi de katıldı.

İlk sözü Mansur Yavaş aldı.

Mansur Yavaş, sözlerine Sinan Ateş’i anakara başladı. Yavaş, “Yine Bursa’nın fakir mahallesinden doğup büyük emeklerle okutup Ankara’ya gönderdiği orada önemli bir kuruluşun genel başkanlığını yaptıktan sonra menfur bir cinayete kurban giden Sinan Ateş’i de saygıyla anıyorum” dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkanların Sinan Ateş’in katillerini bulma sözü verdiğini hatırlatan Mansur Yavaş, “Umuyorum ki başta Cumhurbaşkanı Adayımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere İYİ Parti Genel Başkanımız sayın Meral Akşener olmak üzere diğer dört genel başkan olmak üzere hepsinin verdiği söz şudur: İlk yapılacak işlerden birisi bu cinayetin faillerinin tamamının yakalanıp cezalarını çekmeleridir. Bu kadar güçlü bir iktidar tweet atanı dünyanın öbür tarafından bulup getiriyor ancak maalesef Ankara’nın göbeğinde bir cuma namazı çıkışı işlenen bu cinayetin faillerini hala aydınlatamadı. Adalet anlayışı maalesef ülkemizde bu hale geldi. Adalet anlayışımız maalesef hukukun üstünlüğü değil üstünlerin hukuku haline geldi” ifadelerini kullandı.

GENÇLERLE ANLAŞMA

Mansur Yavaş, sözlerinin tezahüratla kesilmemesi konusunda gençlerle anlaşma yaptı. Yavaş gençlere, “Gençler öncelikle sizinle bir anlaşalım. Benim sözlerimi tezahüratla bölmeyin de arkamdan ne yaparsanız yapın. Çünkü ben buradan Ordu’ya gideceğim, sayın Genel Başkanım İstanbul’a gidecek. Hem güneşin altında bekleyenleri daha fazla bekletmemiş oluruz. Belki iki kelime fazla ederim” şeklinde seslendi.

“İFTİRALARA YANIT VERME GÖREVİNİ ALDIM”

Mansur Yavaş, AKP iktidarının halkın ihtiyaçlarının konuşulmasını engellemek için iftiralar attığını, kendisinin bu iftiralara yanıt verme görevini üzerine alarak genel başkanlara vaatlerini anlatma imkanı sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Yavaş, “Demokrasi anlayışları şu: Seçime herkes girebilir ama kazanmaları yasak. Nereden nereye geldik değil mi? Şimdi de nefret siyaseti, televizyonlarda konuşulanları görüyorsunuz? Neden bunu yapıyorlar? Torpil, adaletsizlik konuşmasın biz iftira edelim bize yanıt versinler. Ben de görev edindim. Bunlara ben yanıt vereyim, genel başkanlar vaatlerini anlatsın” şeklinde konuştu.

“HALKI CEZALANDIRDIRIYORSUNUZ”

Mansur Yavaş, iktidarın CHP’li belediyeleri engellemek için belediyelerin gelirlerine kısıtlama getirdiğini fakat bu kararın halkı cezalandırmak olduğunu söyledi. Yavaş şöyle konuştu:

“Hani Başkanlık Sistemi gelince uçacak demişlerdi ya. Maskeyi dağıtamadılar dağıttırmak da istemediler. Yardımlaşmak istiyoruz, yasal hakkımız sayın Genel Başkanımız üç aylık emekli maaşını verdi Ankara Büyükşehir’e ona da çöktüler maalesef. Yapmayacaksınız dediler ama biz dinlemedik. Belediye olarak olmasa da organizasyonu yaptık insanların birbiriyle dayanışmasını sağladık ve pandemi döneminde ne aç bıraktık ne açık bıraktık.

Baktılar olmuyor bir şey yapmamız lazım. Bizim metro gelirlerimizden bilet gelirlerimizden para kesiliyordu. Eski belediye başkanının başka işleri olduğu için metroyu yapamayıp devretti metroyu. Sayın Tuna döneminde sözleşme yapmışlar metronun aldıkları bilet parasının belli bir miktarıyla ödeyecek diye. 8 Nisan’da aldık 28 Nisan’da kararname çıktı. Belediye’nin bütçe gelirlerinden yüzde 5 kesmeye başladılar. Normalde 80 milyon kesilmesi gerekirken 1.7 trilyon lira para kestiler. 1.6 trilyonunu haksız kestiler. Ankara halkına hizmet etmemizi engellemek istediler. Zannettiler ki Mansur Yavaş’a zarar verdik. Hayır halkı cezalandırıyorsunuz. Artı bir milyar hala Çevre Bakanlığı’ndan alacağımız var. Onları da alamıyoruz. Ama Ankara halkı memnun.”

“İŞTE BU YÜZDEN YENİLECEKSİNİZ”

Mansur Yavaş, AKP iktidarının devleti kendisine ait gördüğünü bu yüzden de kaybedeceklerini söyledi. Yavaş şu ifadeleri kullandı:

Camiye siyaseti soktular, okula siyaseti soktular kamunun bütün gücünü kullanıyorlar, uçaklarla propagandalara gidiyorlar, TRT 32 saat sayın Cumhurbaşkanı’na 32 dakika sayın Kılıçdaroğlu’na fırsat veriyor. Bu şunu hatırlatıyor bana: Hani siz Hz. Ömer’in mumu diye gelmiştiniz iktidara gelirken? Hani kamu kaynaklarınızı ayıracaktınız kişisel harcamalarınızdan, kişisel propagandalarınızdan. İşte bunun için yenileceksiniz. Devlet bizim diye düşünüyorsunuz, devlet milletindir.

Bir sayın bakan da çıkmış diyor ki -bir de ‘bunlar!’ Bunlar ne demekse?- gelirlerse İHA’ları SİHA’ları depolara kaldırır. Önce sen Rusya’dan aldığın S-400’leri niye hangara kapattın? Onun bir hesabını versene. Onun parasını millet ödedi.

Şimdi kasları beyninden fazla gelişmiş bir milletvekili var. Dün benim söylediğim bu sözü kesmiş trollük yapacağım diye uğraşıyor. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz. Dün dedim ki: Asıl gündem seçim ve geçim. 14’ünden sonra bunlar hep yerlerine gidecek. SİHA’lar yerlerine gidecek İHA’lar yerlerine gidecek. Biz dedik ki evet bunlar seçimde kullanıldı evet bunlar tekrar görev alanına dönecek ama siz işsizlikle, aşsızlıkla, kiralarla, enflasyonla hepsiyle baş başa kalacaksınız.”

“SEÇİMLİK MİLLİYETÇİ”

Mansur Yavaş, AKP’nin her seçim döneminde milliyetçi söylemlere başvurduğunu, belirterek AKP’yi “seçimlik milliyetçi” olarak niteledi. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık” sözlerini hatırlatan Yavaş şöyle konuştu:

“Her seçim dönemi milliyetçi oluyorlar. Seçimlik milliyetçi. Evet seçim dönemi milliyetçi oluyorlar. Hani siz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almıştınız? Bir tanesini değil her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldık demediniz mi? Şimdi ne oldu? Seçim var değil mi? Bakın bir haber duydum. İmralı’ya heyet göndermişsiniz ve utanmadan bunlar Apo’yu çıkartacak, bunlar teröristleri çıkaracak diye propaganda yapıyorsunuz. Onları çıkaracak bir adam doğmadı daha ülkede. Boş lafı bırakın. Bir defa siyasi af ya 360 oyla olur ya da cumhurbaşkanının imzasıyla olur. Daha önce meclise üç defa pişmanlık yasası getirdiler. Bunlarda şu vardı: Terör örgütü kuranların da bir seferlik pişmanlık yasasından yararlanmaları. Milletvekilleri siz kimi çıkartıyorsunuz deyince geri çıkardılar. Ben çok rahat bir şekilde diyebiliyorum: Apo’yu Millet İttifakı çıkartmaz ama işinize gelirse kullanmak isterseniz çıkarırsanız yine siz çıkartırsınız. Sizden başkası bunu yapmaz. Habur’u Oslo’yu kimse unutmadı. Başkanlığınıza karşı çıkmasalardı belki hepsi dışardaydı.”

MERAL AKEŞENER: “HEMŞEHRİNİZ SAYILIRIM”

Mansur Yavaş’ın ardından sözü Meral Akşener söz aldı. Meral Akşener sözlerine kendisini Bursalıların hemşehrisi saydığını söyleyerek başladı.

Akşener şunları söyledi:

“Şimdi bu meydanı şereflendiren değerli kardeşlerim ben sizin yarı hemşehriniz sayılırım. Çünkü Bursa Öğretmen Okulu mezunuyum. Bütün hayatımı öğretmen okulunda aldığım eğitim ve Bursa’da yaşadıklarım şekillendirdi. İkincisi Anneannemin amcaları burada eskiden Filidar Köyü derlerdi şu anda Kadıköy deniliyor, son adı nedir bilmiyorum. Gündoğdu evet Gündoğdu’nun tümü hemen hemen yarısı benim anneannemin akrabalarından oluşuyor. Dolaysıyla öyle baktığınız zaman bir hemşehrilik daha var. Daha neler var? Bir de ben Atatürk’ün hemşehrisiyim. Dolaysıyla bir de öyle bir hemşehriliğimiz var. Kendimi evimde hissediyorum.”

SİNAN ATEŞ’İN KATİLLERİNİ BULMA SÖZÜ

Meral Akşener, ailesiyle görüştüğü Sinan Ateş’in katillerini bulma sözünü yineledi. Akşener şu ifadeleri kullandı:

Diyor ki Sinan Ateş için adalet. Diyor ki 3 Mayıs Türkçüler Günü’nde yolbaşçılarımızı anıyoruz diyorlar. Şimdi Sinan Ateş’in kardeşleri, Sinan Ateş’in ablaları, Sinan Ateş’in büyükleri, Sinan Ateş’in kardeşleri, Bursa bir değerini kaybetti. Gencecik bir akademisyen Ankara’nın göbeğinde katledildi. Azmettiriciler belli, katiller belli ama uçan kuşu bilen bilumum teröristlerin ayak numaralarına kadar bilen Gabar’da bize mezar kazdıran sayın Erdoğan nasıl oluyor da Sinan Ateş’in katillerini, azmettiricilerini bulamıyorsun? İşte bunun adı iktidardan gidiyor olmaktır. Sözünün geçmediği bir Cumhurbaşkanı topal ördek olmuştur. Buradan söz veriyorum: Sinan Ateş’in katilleri, azmettiricileri elbette hesap verecekler. Gerçekten hesap verecekler. Eğer o hesabı sormazsam namertim.”

“MİLLETVEKİLİ GÖRÜNÜŞLÜ BİR MUHTEREM 15 MAYIS’TA KAÇARSINIZ DİYORMUŞ”

Meral Akşener, Sinan Ateş’in ailesine ve yakınlarına yönelik ziyareti hakkında da bilgi verdi. Akşener, milletvekili görünümlü bir kişinin Ateş’in yakınlarına “15 Mayıs sabahı Bulgaristan’a kaçarsınız” dediğini öne sürdü.

Akşener konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Dün Sivas’taydık. Dün Sivas’ta da aynı şey. Muhsin Başkan’ın kanı da yerde kaldı. Muhsin Başkan da bir suikasta kurban gitti. O suikastın ne olduğu ne bittiği kapatıldı geçti gitti kimse ne olduğunu anlayamadı. İçimizde Muhsin Başkan bir yara Sinan da çok yeni çok taze bir yara. Annesi, babası, kardeşi, gencecik eşi Bengisu ve Banuçiçek küçük iki kız çocuğu babasız kaldılar. Buna vicdanı sızlamayanın insan olması mümkün değil. Elbette hesabını soracağız. Hukuk önünde en ağır cezayla cezalandırılacaklar. Ama bugün evlerine gittik, Sinan’ın arkadaşlarından bazı arkadaşlarımızla görüştük. Bana dedikleri şu: Milletvekili görünüşlü bir muhterem diyormuş ki bunlara 14 Mayıs akşamının ertesi günü 15 Mayıs sabahı artık Bulgaristan’a kaçarsınız. Dervişin fikri neyse zikri de odur. Sen Bulgaristan’a mı kaçmayı düşünüyorsun muhterem? 15 Mayıs sabahı kaçamayacaksın! Görürsün kaçamayacaksın!”

“İNŞALLAH CUDİ’DE DE ÇIKAR”

Meral Akşener, Recep Tayyip Erdoğan’ın Cudi ve Gabar’da petrol bulunduğunu açıklaması hakkında da konuştu. Akşener, “Sayın Erdoğan sayın Kılıçdaroğluyla beni Gabar’a gömüyordu. Mezar kazarken petrol bulmuş. Hayırlı bir işe vesile olmuşuz. Gabar’da mezar kazdılar petrol çıkmış. Şimdi yakın zamanda Gabar’da petrol bulundu ya şimdi de Cudi’de başlayacaklar kazmaya inşallah orada bir doğalgaz petrol neyse bir şey bulur bir mezar kazma esnasında, Türkiye kazanır” dedi.

“SENİN CANINI MİLLET KURTARDI”

Meral Akşener son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs Seçimleri’ni “siyasi darbe girişimi” olarak niteleyen sözleri üzerinden Erdoğan’a seslendi. 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni hatırlatan Akşener, “Yahu arkadaş kafayı mı yedin sen? Bizim belimizde silah mı var darbe yapacağız? Bu asil millet senin beceriksizliğin yüzünden 15 Temmuz’da ortaya çıkan o darbe kalkışmasının karşılığı olarak bu devleti köprüden ve sokaktan toplayıp getirdi. Daha ne yapsın bu millet? Bir de sen bu millete darbeci mi diyorsun? Senin canını onlar kurtardı be!” şeklinde konuştu.