Meral Akşener: Arınç, Erdoğan’ın bilgisi dahilinde konuşmuştur

Yayın tarihi: 26 Kasım 2020 Perşembe 10:35 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2020 Cuma 1:32 am

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bülent Arınç’ın Selahattin Demirtaş’ın ve Osman Kavala’nın tutukluluğuna ilişkin yaptığı konuşmanın AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk’te yayınlanan Teke Tek programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İYİ Parti’den ihraç edilen Ümit Özdağ’ın iddialarına ilişkin konuşan Akşener, Özdağ’dan belge istediğini ancak kendisinin belge ve bilgi getirmediğini söyledi. Genel Kurmay’ı ve MİT’i aradığını söyleyen Akşener, “Özdağ’ın oralardan aldığını iddia ettiği kayıtların sistemlerinde olmadığını söylediler” şeklinde konuştu.

Akşener, ayrıca Bülent Arınç’ın cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın ve iş insanı Osman Kavala’nın tutukluluk durumlarına ilişkin yaptığı konuşmanın Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

Akşener’in açıklamaları şöyle:

“BİLGİ BELGE İSTEDİM ANCAK GELMEDİ”

“Buğra Kavuncu ile ilgili olarak bana geldi ve kongremiz vardı. Buğra’nın FETÖ’cü olduğunu söyledi. Ben de kendisine konuyla ilgili belge ve bilgi getirmesini gereğini yapacağımı söyledim. Son gelindi belge ve bilgi yok. Bu bilgiler nereden? O da devletin bazı kurumlarını söyledi. Belgesi yok. Not aldım, o da devletin bazı kurumlarını söyledi. Jandarma, askeriye ve MİT’ten aldığını söyledi. Ben de ilgili kurumların başındaki kişileri aradım. Okudum, bunlar iddia, iddia sahibi şu kişi. Dolayısıyla sizden alındığını söyledi. Bu bilgilerin sizde olup olmadığı doğru mu? Sonuç itibariyle o bilgi oradan çıktı.

Ben eski İçişleri Bakanı’ydım. Nasıl soru soracağımı bilirim. Özel kalemler üzerinden gizli değil resmi bir biçimde aradım. Devletin sistematiği şudur. Siz müracaat edersiniz, size gizli bilgiyse, verilemeyecek bilgi ise yüzünüze yazıyla veya şifahi olarak söylerler.Çarşamba bir arkadaşımız, Perşembe bir arkadaşımız geri döndüler. Sayın Özdağ’ın oralardan aldığını iddia ettiği kayıtların sisteminde olmadığını söylemiş oldular. Ben o insanlara ‘Buğra Bey FETÖ’cü müdür?’ diye sormadım. Biz siyasi partiyiz, her yerde üye yazarlar. Her yerde stant kurarak üye yazarız. Biz bu üyelerin bir terör örgütüne üye midir, sempatizan mıdır bilemeyiz. Biz yazarız Yargıtay’a veririz, bakar.” 

“ARINÇ ERDOĞAN’IN BİLGİSİ DAHİLİNDE KONUŞMUŞTUR”

“Adalet Bakanı Abdulhamit Gül reform yapılacağını söyledi, Erdoğan’da destek verdi arkasından ekonomide de değişiklikler olacağını söyledi. Şimdi biz böyle olunca makas değişikliğine mi gidiliyor diye düşündük. Bunun üzerine Alaattin Çakıcı, sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit etti ancak AKP’den, Erdoğan’dan ve Gül’den herhangi bir açıklama geldi. Arkasından Bahçeli Çakıcı’nın açıklamasının yanında durdu. Bunlardan sonra CHP’nin başvurusuyla soruşturma açıldı. Ben de dedim ki “Bu tehdit Kılıçdaroğlu’na gibi görülüyor ama Sayın Bakan Abdulhamit Gül’e reform yapamazsın demek aslında” dedim.

Şimdi sayın Bülent Arınç, İhsan Aslan, Cemil Çiçek, Abdullatif Şener, Abdullah Bey bu arkadaşların hiç biri Erdoğan’ın bilgisi olmadan kendi kafalarına göre davranamazlar. Bülent Bey konuşurken ipin ucunu kaçırmış olabilir; ben onun konuşmasının Erdoğan’ın bilgisi dahilinde olduğunu söylüyorum. Şimdi 3 gün beklendi, araştırma yapıldı araştırmalar tutmayınca geri çekildi.”