Helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı geldi!

Yayın tarihi: 11 Şubat 2019 Pazartesi 7:48 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2019 Pazartesi 8:58 pm

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, Çekmeköy’de 4 askerin şehit olduğu helikopter kazasına ilişkin yayın yasağı kararı verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Kara Havacılık Havaalanı’ndan havalanan helikopterin Sultangazi Caddesi’ndeki Parkverde Sitesi’ne düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğu olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın sağlıklı yürütülebilmesi amacıyla Basın Kanunu’nun 3/2. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği de Başsavcılığın talebini kabul ederek, soruşturma tamamlanıncaya kadar olay ve soruşturma dosyası hakkında yazılı, görsel medya ile internet ortamında her türlü haber, röportaj ve benzeri yayınlara yayın yasağı konulmasına karar verdi.

Hakimlik, gereğinin yerine getirilebilmesi için yayın yasağı kararının Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ilgili kurumlara tebliğ edilmesine hükmetti.

Kazayla ilgili gerekli adli muayenelerin tamamlanmasının ardından şehit cenazelerinin İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderileceği kaydedildi. Açıklamada, “Helikopterin düşmesine sebep olan olgular ile varsa kusuru bulunan tüm kişilerin tespiti ve haklarında yasal gereğinin yapılması amacıyla soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi üzerine İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince olayla ilgili yayın yasağı kararı verildiği  saygıyla duyurulur” denildi.