Menzil tarikatını şeyhinin cenazesine çakarlı araçlar eşlik etti THY ek sefer açtı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 2:04 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 2:04 pm

Menzil tarikatı şeyhi Abdülbaki Erol‘un cenazesi toprağa verildiği Adıyaman’ın Kahta ilçesine çakarlı araçlar eşliğinde getirildi. THY, Erol’un cenazesine adeta seferberlik ilan ederek Adıyaman’a ek seferler koydu.

Menzil Cemaati’nin şeyhi Abdülbaki Erol için Adıyaman’ın Kahta ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Erol’un cenazesi Adıyaman’ın cenazesi Adıyaman’ın Kahta ilçesine çakarlı araçlarla getirildi.  Erol’un cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Erol’un cenazesine katılanlara kolaylık sağlayabilmek için otopark kuruldu.

Menzil tarikatının lideri Abdulbaki Erol’un cenazesine yoğun katılım

THY’DEN TARİKAT ŞEYHİNİN CENAZESİNE EK SEFER

THY, Menzil tarikatı şeyhi Erol için adeta seferberlik ilan ederek Adıyaman’a ek seferler düzenledi. Cemaat içindeki faaliyetleriyle bilinen Erdem Özveren’yaptığı paylaşım da şu ifadelerini kullanıldı:

”Büyük alim Gâvs-ı Sâni Seyyid Abdulbaki El-Hüseyni Hz’nin cenazesi için Adıyaman’a gitmek isteyen vatandaşlar için 15’er dakika arayla ek uçuşlar koyması takdir edildi”

ERDOĞAN’DAN TAZİYE

Cenaze törenine, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi katıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan da taziye mesajı paylaşmış, “Ömrünü ilim ve irfan yolunda İslam’a hizmete adamış, ülkemizin manevi rehberlerinden Seyyid Abdulbaki Elhüseyni Hocaefendi’ye Allah’tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, sevenlerine ve tüm talebelerine başsağlığı diliyorum. Rabbim mekânını cennet eylesin” demişti.