Menemen kararına tepki: “Kurada AKP çıkana kadar sürecek mi?”

Yayın tarihi: 2 Ocak 2021 Cumartesi 3:07 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2021 Cumartesi 3:07 pm

Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçiminin tekrarlanması kararı CHP’de büyük tepki yarattı. İzmir Valiliği, AKP adayı Aydın Pehlivan’ın başvurusu sonucu iptal edilen kuranın 4 Ocak Pazartesi günü yapılması için belediyeye yazı gönderirken sosyal medyada “AKPçıkanakadarsürecekmi” etiketi açıldı. Protestoya CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de destek verdi.

İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin, CHP’li Deniz Karakurt’un kazandığı belediye başkan vekilliği kura seçimini AKP adayı Aydın Pehlivan’ın başvurusu üzerine tekrarlama kararı alması büyük tepki yarattı. Mahkeme kararı sonrası İzmir Valiliği, Menemen Belediyesi’ne kuranın 4 Ocak Pazartesi günü tekrarlanması için resmi yazı gönderirken, CHP kanadından yaşananlara tepki yağıyor. CHP İzmir İl Başkanlığı ve ilçe örgütleri ile partililer sosyal medyada “AKPçıkanakadarmısürecekmi” etiketi açarak alınan kararlara tepki gösterdi.

TORUN: BEĞENMEDİM BAŞTAN MIZIKÇILIĞI

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de sosyal medyadan açıklama yayınladı.

Torun, “Beğenmedim baştan Mızıkçılığı Menemen’de” mesajını paylaşırken, Başkan Soyer, “Menemen Belediyesi Başkan Vekilliği seçim sürecinde yaşanan hukuksuzluk, zorlama #AkpÇıkanaKadarMı sürecek? Menemen’i asla yalnız bırakmayacağız. Yasal olarak Başkan Vekili seçilen Av. Deniz Karakurt’un yanındayız” dedi. İzmir İl Başkanı Yücel ise “Menemen halkının iradesine göz dikenler kurada #AkpÇıkanaKadarMı kurayı yenileyecekler. Bu karar hukuki değil siyasidir” mesajını paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un “zimmet ve irtikap” suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından Belediye Meclisindeki oylamada 4. turda da sonuç alınamayınca yapılan kura çekiminde Belediye Başkan Vekilliği görevine Deniz Karakurt getirilmişti.

AK Parti’nin adayı Aydın Pehlivan, seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle Bölge İdare Mahkemesine başvurmuştu.