Menemen belediye başkan vekili seçimi ertelendi

Yayın tarihi: 5 Ocak 2021 Salı 1:20 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 1:25 am

Menemen’de belediye başkan vekilini belirleyecek kura çekimi gündemiyle toplanması planlanan belediye meclisi toplantısı 7 Ocak’a ertelendi.

İzmir’in Menemen ilçesinin Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un ‘zimmet ve irtikap’ suçlarından hakkında yürütülen soruşturma nedeniyle içişleri bakanlığınca görevden uzaklaştırmasının ardından belediye meclisindeki oylamada dördüncü turda da sonuç alınamayınca kura çekiminde vekillik görevine ‘millet ittifakı’nın adayı Deniz Karakurt getirildi.

AKP’nin adayı Aydın Pehlivan, daha önce seçimde cam kavanoz içinde yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. İzmir 2. İdare Mahkemesi de seçimin yürütmesini durdurmuştu.

İzmir Bölge İdare Mahkemesi, CHP’lilerin itirazını reddetmiş ve valilik, seçimin 4 Ocak’ta yapılacağına dair belediyeye bir yazı yollamıştı. Bugün yeniden yapılacak seçime, meclis ikinci başkan vekili Nursel Katipoğlu dışındaki CHP ve İYİ Parti’li üyeler katılmadı.

Yoklamanın ardından toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı tespit edildi. Meclisi yöneten Katipoğlu, AKP ve MHP’li üyelerin tepkilerine karşın toplantının 7 Ocak’a bırakıldığını söyledi.