Memur -Sen bayram arifesine denk geldiği için 1 Mayıs’ı kutlamayacak

Yayın tarihi: 30 Nisan 2022 Cumartesi 6:33 pm - Güncelleme: 30 Nisan 2022 Cumartesi 6:33 pm

İktidara yakınlığıyla bilinen Memur-Sen Konfederasyonu, Ramazan Bayramı arifesine denk geldiği için bu yıl 1 Mayıs programlarının olmadığını duyurdu.

Memur-Sen Konfederasyonu, 1 Mayıs’ın Ramazan Bayramı arifesine denk gelmesini öne sürerek bu yıl 1 Mayıs programı olmadığını duyurdu. Öte yandan Türk-İş Konfederasyonu da bayram gerekçesiyle Ankara’da işçileri 1 Mayıs’a çağırmamıştı.

“RAMAZAN BAYRAMI NEDENİYLE BU YIL ALANLARDA OLAMIYORUZ”

Memur-Sen tarafından yapılan yazılı açıkla şöyle:

“Her yıl Anadolu’nun farklı şehirlerinde ve meydanlarında coşkuyla kutladığımız 1 Mayıs, bu yıl Ramazan Bayramı arifesine denk geldi. Bereketi ve huzuru paylaştığımız, iftar sofralarında birlikteliklerimizi çoğalttığımız günlerden sonra kavuştuğumuz Ramazan Bayramı nedeniyle bu yıl alanlarda olamıyoruz. Memur-Sen Konfederasyonu olarak yazılı bir açıklama ile bu günü anmak ve emekçilerin sesini sizler aracılığıyla duyurmak istiyoruz. Emeğin değerini korumak, dayanışmanın gücünü artırmak, ekmeğimizi çoğaltmak ve hakça paylaşmak için kurucumuz Mehmet Akif İnan’ın önderliğinde başlayan ‘soylu mücadelemizi’ yeni ufuklara taşıyan Memur-Sen’li dava arkadaşlarımızın, kamu görevlilerimizin, işçilerimizin, işsizlerimizin ve tüm emeklilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyoruz.”

DİSK’ten Taksim’de 1 Mayıs anması