Memur maaşları düzenlemesinde son durum! Açıklama geldi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2023 Salı 12:20 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2023 Salı 5:28 pm

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur maaşlarına yönelik düzenlemeye ilişkin soruya, “Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz” yanıtını verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Işıkhan, memur maaşlarıyla ilgili yasal düzenlemenin gündeme gelip gelmeyeceğiyle ilgili soruya karşılık, “Çalışılıyor, yoğun bir mesai harcanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği gibi Meclis tatile girmeden önce… Bazı değişkenleri de dikkate almak lazım. Çok kapsamlı düşünülüyor. Kimsenin mağdur olmaması, çalışanlarımızın refahının artırılması bizim için önemli” ifadesini kullandı.

Işıkhan, düzenlemeye yönelik çalışmanın son durumuna ilişkin ise, “Biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışma hayatının tek boyutu yok. Asgari ücreti bitirdik. İşveren ve çalışanlarımızı mutlu etmeye çalıştık. Refah ve yaşam kalitesini arttırmak önceliğimiz” diye konuştu.

KANUN TEKLİFİNİN YARIN TBMM’YE SUNULMASI BEKLENİYOR

En düşük memur maaşını 22 bin TL’ye çıkartacak, memur ve emekliye refah payı verilmesini öngören kanun teklifinin yarın Meclis Başkanlığı’na sunulması bekleniyor. Teklifi AKP Grup Başkanı Abdullah Güler açıklayacak.

Konuyla ilgili bir açıklama da AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’ndan geldi. Yarın açıklanacak enflasyon verileri ile rakamın netleşeceğini söyleyen Akbaşoğlu, “Enflasyon farkını ve refah farkını da gözetecek şekildeki düzenlemelerimizle verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” dedi.

KESK memur maaşı beklentisini açıkladı