Memleket Partisi’nden istifa eden 6 isimden ortak açıklama: Tahammül edemedik

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 3:44 pm - Güncelleme: 21 Haziran 2022 Salı 3:44 pm

Memleket Partisi’nden istifa eden 6 isim tarafından ortak bir açıklama yapıldı. Açıklamada, “Partinin üst düzey yöneticileri olarak büyük hayal kırıklığına uğradığımız bu gidişat karşısında daha fazla tahammül etmemiz mümkün olamazdı” ifadelerine yer verildi.

Muharrem İnce’nin Genel Başkanı olduğu Memleket Partisi’nden 6 isim istifa etti. Partiden istifa eden Memleket Partisi Genel Başkan Vekili, Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Memleket Partisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakkı Akalın, Memleket Partisi MYK Üyesi ve Parti Genel Saymanı Serkan Ufuk Akgün, Memleket Partisi MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu, Memleket Partisi Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Memleket Partisi Kurucu Üyesi Meryem Şengül Kala ve Memleket Partisi Parti Meclisi-Memleket Partisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray ortak açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Siyaset; ilkeli olmayı, takım ruhu içinde hareket etmeyi ve alınacak tüm kararlarda demokratik teamüllere uygun hareket etmeyi gerektiren ulvi bir hizmettir. 17 Mayıs 2021 tarihinde Memleket Partisi’ne olan mensubiyetimizin ardında yatan gerçek budur.

Hal böyleyken geçen zaman içinde, sebebini bilmediğimiz bir şekilde bu gerçekten hızla uzaklaşıldığını, ülkenin ihtiyacı olan güçlü muhalefet çizgisinden ödün verildiğini üzülerek müşahede etmiş bulunuyoruz.

Partinin üst düzey yöneticileri olarak büyük hayal kırıklığına uğradığımız bu gidişat karşısında daha fazla tahammül etmemiz mümkün olamazdı. Bu nedenledir ki aldığımız ortak kararla maddi ve manevi büyük emek verdiğimiz partimizden üzülerek istifa etmiş bulunuyoruz.

Bizlerin yegane arzusu Atatürk ve Cumhuriyet çizgisinden asla taviz verilmeden ve hiçbir gerekçeye sığınmaksızın iktidarın olumsuz politikalarının karşısında tavizsiz muhalefet yapılmasıdır.