Memleket Partisi’nde olağanüstü kongre tarihi belli oldu

Yayın tarihi: 24 Haziran 2022 Cuma 11:38 am - Güncelleme: 24 Haziran 2022 Cuma 11:38 am

Memleket Partisi, yaşanan istifaların ardından olağanüstü kurultay kararı aldı. Parti 23 Temmuz’da Ankara’da yeni yönetimini belirleyecek.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, parti meclisi üye sayısı 60 kişiden 43’e düşen Memleket Partisi, 23 Temmuz Cumartesi günü Ankara’da olağanüstü kongresini düzenleyecek. Kongrenin düzenleneceği yer önümüzdeki günlerde netleşmesinin ardından ilan edilecek.

Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi’nde, Parti Sözcüsü ve Genel Başkanvekili olan Gaye Usluer ile partinin Genel Sekreteri Hakkı Akalın’ın aralarında bulunduğu toplu istifa yaşandı. Muharrem İnce’nin yaşanan istifaları, “Kuruluş sancıları” olarak nitelendirdiği ve bundan kurtulmak için olağanüstü kurultaylarını toplayacaklarını açıklamasının ardından gözler partiye çevrildi.

Memleket Partisi’nden istifa eden 6 isimden ortak açıklama: Tahammül edemedik

YENİ GÖREVLENDİRMELER

Memleket Partisi’nde istifa eden parti yönetimindeki isimler Genel Başkan Vekili ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, Genel Sekreter Prof. De. Hakkı Akalın, Parti Meclisi-Danışma Kurulu Üyesi ve Kurucu Üye Meryem Şengül Kala, MYK Üyesi ve Parti Genel Sayman Serkan Ufuk Akgün, MYK Üyesi Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu ve Parti Meclisi Kurucu Üyesi Dr. Oğuz Giray olmuştu.

İstifaların ardından parti sözcülüğüne İpek Özkal Sayan, Genel Başkan Vekilliğine Nurdan Şahin Demirbağ, Sayman olarak ise Burak Hasar oy birliğiyle seçildi.

Memleket Partisi’nden daha önce İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Disiplin Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Çiçek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi de istifa etmişti.