Memleket Partisi toplantısında gerilim! ‘Muharrem İnce’ye rozet fırlatıldı’ iddiası

Yayın tarihi: 29 Nisan 2022 Cuma 8:31 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2022 Cuma 8:31 pm

CHP’den ayrılan Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi karıştı. Partideki muhalif bir grupla Genel Başkan Muharrem İnce’nin yaptığı toplantıda gerginlik çıktı. İddiaya göre bir ilçe başkanı İnce’ye rozet fırlattı.

Muharrem İnce’nin genel başkanlığını yaptığı Memleket Partisi’nde yaşanan bir tartışma il ve ilçe başkanlarının açıklamaları sonrası ortaya çıktı. Odatv’nin haberine göre, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Tekirdağ İl Başkanı Bora Küçükçetin ve il örgütüyle 25 Nisan günü partinin genel merkezinde toplantı yaptı. Toplantının ardından Memleket Partisi Tekirdağ İl örgütünden 80 kişi istifa etti.

TOPLANTIDA NELER OLDU?

Memleket Partisi Tekirdağ İl Başkanı Bora Küçükçetin, Odatv’ye yaptığı açıklamada tartışmaların yaşandığı toplantıyı anlattı.

Parti içinde “muhalif” denilen grubun isteklerini sormamız üzerine ise Bora Küçükçetin, “13 ay önce kuruluş görevi bana verildi. Bugüne kadar da 642 üye kaydettik. Bu muhalif grubun il başkanıyla ilgili talepleri vardı, yani kendilerinin belirledikleri ismin il başkanı olmasını istiyorlardı” diye konuştu.

“MUHARREM İNCE’YE ROZET FIRLATTILAR”

Toplantının çok gergin geçtiğini, istediğini alamayan muhalif grubun toplantıyı terk ettiğini söyleyen Bora Küçükçetin, “Çerkezköy İl Başkanının saygısızlığı oldu, Genel Başkan’a rozetini fırlattı” dedi.

Ali Çalışkan’ın “Ben bu şartlarda görev yapmak istemiyorum” diyerek rozeti ve parti binası anahtarını Muharrem İnce’nin önüne koyması üzerine ise yaşananları Memleket Partisi Parti Meclisi Üyesi Ayhan Duran şöyle aktardı:

“İlçe Başkanı rozeti ve anahtarı bırakınca, Genel Başkan da ‘bunun yeri burası değil, bu makamlar böyle bırakılacak makamlar değil’ deyip geri ittirdi. Sonra ilçe başkanı da Muharrem İnce’ye rozeti ve anahtarı ittirdi. Fırlatma şeklinde olmadı…”

Muharrem İnce büyükbaş ahırında basın toplantısı düzenledi