Meme büyütme estetiği

Yayın tarihi: 3 Aralık 2020 Perşembe 5:44 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2020 Cuma 5:44 pm

Meme dikleştirme ve meme büyütme estetik operasyonları sonrasında, kişilerin bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir.

Günümüzde kadınlar çeşitli nedenlerden dolayı meme büyütme estetik operasyonlara başvurmaktadır. Estetik operasyonlarda, farklı teknikler ve yöntemler kullanılır. Vücuttaki birçok bölgeye, estetik operasyonlar uygulanabilir. Estetik operasyonlarda, en çok işlem uygulanan bölgelerden birisi de meme kısmıdır. Kadınların fiziksel görünümü açısından oldukça önemli olan memelerin küçük olması, kadınları rahatsız edebilir. Meme büyütme ameliyatlarında, implantlar yerleştirilerek kişilerin daha iyi bir görünüme kavuşması sağlanır. Kişilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde göğüsler istenilen boya getirilir. Meme büyütme operasyonları, meme dikleştirme işlemleri ile aynı anda uygulanabilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme estetik operasyonları, memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlara uygulanabilir. Orantısızlığı gidermek için de tercih edilebilir. Meme büyütme ameliyatı ile simetrik bir görünümün oluşması sağlanır. Meme büyütme ameliyatları, kanser gibi hastalıklar sonrasında memeyi yeniden tamamen oluşturmak için de tercih edilebilir. Bu operasyonlar, kalça-göğüs orantısını düzeltmek için de yapılan estetik operasyonlardır. Meme büyütme ve meme küçültme gibi estetik işlemlerine, profesyonel kişiler tarafından gerekli incelemeler yapıldıktan sonra karar verilmesi gerekir.

Meme büyütme yöntemleri nelerdir?

Meme küçültme, meme büyütme ve meme dikleştirme için farklı yöntemler ve teknikler kullanılır. Meme büyütme için cerrahi yöntemlerin yanı sıra ameliyata gerekmeden uygulanabilen tekniklerde bulunur. Kullanılacak yöntemler, kişilerin ihtiyaçlarına göre belirlenir. Göğüs büyütme ameliyatlarında, göğüs bölgesine silikonlar yerleştirilir. Meme büyütme yöntemlerinin hepsinde amaç, kişilerin daha dolgun memelere sahip olmasıdır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme Küçültme estetik operasyonlarında, beklenen sonuçların elde edilebilmesi için kişilerin operasyon öncesinde dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur. Meme küçültme ameliyatı öncesinde, işlemi gerçekleştirecek uzman ile bir ön görüşme yapılıp gerekli kontrollerin ve tahlillerin yapılması gerekir. Ailesinde meme kanser tedavisi görmüş kişilerin, bu bilgiyi uzmanla paylaşmaları gerekir. İşlem öncesinde kişilerin meme ultrasonografisi yapılması ve gerekli durumlarda mamografide çekilmesi gerekmektedir. Ayrıca meme küçültme işlemleri öncesinde sigara, alkol gibi insan sağlığı için zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerekir. Ameliyat günü, rahat ve geniş elbiselerin giyilmesi önerilir. Ayrıca işlemden en az 2 hafta öncesine kadar kan sulandırıcı ve antibiyotik gibi ilaçların içilmesine ara verilmelidir. Herhangi kronik bir rahatsızlığı bulunan kişilerin, rahatsızlıkları ile ilgili durumu uzman doktorlarına bildirmeleri gerekir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Meme dikleştirme ve meme küçültme estetik operasyonları sonrasında, kişilerin bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Meme küçültme operasyonları, kolay ve basit işlemlerdir. Ameliyat sonrasında, yaklaşık 2-3 gün sonra hasta taburcu edilir. Şişlik, kızarıklık gibi durumlar oluşabilir. Bunlar kısa süre içerisinde kaybolur. Operasyon sonrası kişilerde, hafif ağrı görülebilir. Bu ağrılar için uzman doktorun önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilir. Meme küçültme operasyonları sonrasında, ağır ve yorucu hareketlerden kaçınılmalıdır. Operasyon sonrasında kişilerin en az 1 hafta istirahat edip dinlenmeleri gerekir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Meme dikleştirme görülen sarkmaların giderilmesi ve kişilerin daha dolgun ve daha dik göğüslere kavuşması için yapılan işlemlerdir. Memelerde meydana gelen sarkmalar, estetik açıdan rahatsız edici bir görünümün oluşmasına sebebiyet verebilir. Meme dikleştirme operasyonları için gerçekleştirilecek yöntemler ve teknikler, kişilerin ihtiyaçlarına uygun şekilde gerekli incelemelerin yapılmasıyla belirlenir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme estetik operasyonları; yaşın ilerlemesi, genetik yapı, aşırı kilo alıp-verme, hamilelik sonrasında oluşan sarkmalar için uygulanabilir. 18 yaşını doldurmuş kişilere, meme sarkmalarını gideren operasyonlar uygulanabilir. Meme dikleştirme estetik operasyonları, operasyona engel bir durumu bulunmayan ve göğsünde sarkma bulunan kişilere yapılabilir.