Melis Danişmend: Müzik sektöründe çalışmak keyfi algılanmamalı

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 2:58 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe 3:15 pm

Koronavirüs tedbirleri kapsamında eğlence ve müzik sektörü tamamen durmuş ve bu sektörde çalışan işçilere verilen destekler çok yetersiz kalmıştı. Geçtiğimiz günlerde Maçka Parkı’nda ücretsiz halk konseri veren Redd’in ardından müzisyen Melis Danişmend de İBB etkinliği kapsamında Kadıköy’de bir konser gerçekleştirdi.

Müzisyen Melis Danişmend, TELE1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu oldu. Danişmend sözlerine, geçtiğimiz günlerde Maçka Parkı’nda halka açık konser veren Redd grubunu tebrik ettiğini söyleyerek başladı.  İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Bi Sahne etkinlikleri kapsamında Kadıköy’de sahne alan Danişmend, bu etkinliğin İstanbul’un pek çok farklı noktasında devam edeceğini söyledi.

“YAZ BOYU 39 İLÇEDE DEVAM EDECEK”

Melis Danişmend, İBB’nin düzenlediği etkinliğe pek çok müzisyenin dahil olduğunu aktardı. Etkinliklerin 5 Haziran’da başladığını söyleyen Danişmend, konserlerin 39 ilçede yaz boyu verileceğini söyledi.
“Eğlence sektörünün durduğu sürede çok zorlandık. Müzik sektörü emekçileri demeyi tercih ediyorum çünkü sahne arkasında önünde sahneyle bağlantılı işler yapan binlerce kişi mağdur oldu. Sistemli gidilemedi destek anlamında. Kendi başımızın çaresine bakmaya bırakıldık” ifadelerini kullandı.

Daha önce konserine gelme imkanı bulamayan insanların Kadıköy’de düzenlenen konsere katılabilmesinden mutlu olan Danişmend, “Bu bir rica değil, olması gereken” diyerek müzisyenlerin ve emekçilerin talepleri konusunda şunları söyledi:

“Talep deyince aklıma yok sayılmamak geliyor. Biz varız ve birinin saymasına da ihtiyacımız yok. Biz hep vardık hep var olacağız. Sektör olarak başımıza gelmeyen kalmadı ama mücadele etmeyi iyi biliyoruz çünkü buna antrenmanlıyız. 1.5 yıllık süredeki destek çok yetersizdi. Vergi mükellefi olmak için belli kazanımlar gerekiyor dolayısıyla müzik sektöründe çalışmanın keyfi bir durum olduğu yönünde algılanmamasını istiyoruz”