Melike Can’ın katiline müebbet hapis istemi

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 1:49 pm - Güncelleme: 18 Mayıs 2022 Çarşamba 1:50 pm

Hemşire Melike Can’ı boğarak öldüren itfaiye eri Sebahattin Can hakkında, ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Esenyurt’ta Melike Can’ı boğarak öldüren Sebahattin Can için ağırlaştırılmış müebbet istendi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Sebahattin Can getirilirken, duruşmada taraf avukatları ve Melike Can’ın ailesi de hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Sebahattin Can, “Eşim bir arkadaşıyla tiktok hesabı açtı. Telefonunun ekranından benim resimlerimi kaldırdı. Eşime İstanbul’dan gitmeyi teklif ettim. Trabzon’a gitmek için para lazım oldu. Kendisinden para istediğimde, kartlarının bloke olduğunu söyledi” dedi.

“BİRİLERİYLE MESAJLAŞIYORDU, BOĞAZINI SIKTIM”

Sanık sözlerine, “Olay günü eşinde bir anormallik olduğunu ileri süren Sebahattin Can, Zorla meze yedirmeye çalıştı. Sonra da ‘ablan ölecek’ dedi. Saçmaladığını söylediğimde, ‘yok bir şey’ dedi. Birileriyle mesajlaşıyordu ve ‘abi’ dediği birine sürekli beni kötülüyordu, hakkımda küfrediyordu. Telefonu almaya çalıştığım sırada boğuşmaya başladık, olay oldu. Melike’nin boğazını sıktım, hareketsiz kalınca kalp masajı yaptım. Polisi aradım, annemle görüştüm. Daha sonra salonun camını açıp ‘Eşim fenalaştı 112’yi arayın’ dedim. Polis geldiğinde ben evdeydim” diye devam etti. Mahkeme başkanının, “Eşinin seni aldattığını mı düşünüyorsun” sorusuna sanık Sebahattin Can, “Evet” yanıtını verdi.

Savcı, Sebahattin Can hakkında ‘Eşini kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talebinde bulundu.