Melih Gökçek’in Mansur Yavaş paylaşımının yalan olduğu kanıtlandı!

Yayın tarihi: 8 Ocak 2020 Çarşamba 5:36 pm - Güncelleme: 8 Ocak 2020 Çarşamba 5:36 pm

Sosyal medyada paylaşılan bir fotoğrafta Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yaptırılan kardan Atatürk heykelini gösterdiği iddia edildi. İddiayı gündeme taşıyan ise Ankara’nın eski belediye başkanı Melih Gökçek idi.

 

teyit.org’un ulaştığı bilgilere göre; Melih Gökçek’in iddiası yalan. Fotoğrafta yer alan kardan Atatürk heykeli, 2017 yılında Rize Çamlıhemşin’de düzenlenen bir şenlik için yapıldı.

Gökçek, daire başkanlarının odalarını Hint Okyanusu Adaları’na özgü bitkilerle donatmış!

FOTOĞRAF 2017 YILINDA DÜZENLENEN ŞENLİKTEN

İddiada yer alan fotoğraf, 2017 yılında Rize Çamlıhemşin’de 10. kez düzenlenen Kardan Adam Şenliği’nde çekilmiş.

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİLERİN MONTLARINA “ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ” YAZISI MONTAJLANMIŞ

İddiada yer alan fotoğrafta kardan heykeli yapan kişilerin montlarında Ankara Büyükşehir Belediyesi ibaresi görülüyor. Ancak bu yazılar fotoğrafa sonradan eklenmiş. Fotoğrafın 2017 yılından olan halindeki montların üstünde herhangi bir yazı yer almıyor.

Şenlikte Atatürk’ün kardan heykelinin yapılmasının ise bir sebebi vardı. Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan Atatürk heykeli kaldırılarak, valilik önündeki tören alanına taşınmış ve taşınma Aralık 2016’da tartışmalara neden olmuştu. Şenlikte karara bir tepki olarak kaldırılan heykelin kardan bir benzeri yapılmıştı.

2016 yılında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’ndan kaldırılan Atatürk Heykeli’nin bulunduğu bölgeye Google Maps ile ulaşabiliyoruz. 2015 yılından alınan bir görüntüde Atatürk Heykeli görülebiliyor. Heykel meydandan kaldırıldıktan kısa bir süre sonra Rize Valiliği önüne taşınmış.