Melih Gökçek yine pes dedirtti! Kaçak geçiş ücretini de belediyeye yıktı

Yayın tarihi: 5 Ocak 2020 Pazar 9:59 am - Güncelleme: 5 Ocak 2020 Pazar 9:59 am

Görevinden istifa ettirilen eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, istifasından sonra da hizmetinde kullanmaya devam ettiği devletin aracıyla tatile gitti, otobandan kaçak geçiş ücretini belediyeye yıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 28 Ekim 2017 tarihinde istifa etmek zorunda kalan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görevden ayrıldıktan sonra, devlete ait araçları kullanmaya devam etti. Gökçek’in yerine atanan Mustafa Tuna döneminde, belediyeye ait lüks araçları kullanmayı sürdüren Melih Gökçek, bu araçları tatile giderken de kullandı. Mansur Yavaş, 31 Mart’ta belediye başkanı seçildikten sonra devletin araçlarını geri çekti, kanun gereği koruma ekibini taşıması için Melih Gökçek’te sadece bir araç bırakıldı.

Ciddigazete’de yer alan habere göre, Belediye ile ilişkisi kalmamasına rağmen, yakıt masrafları ve koruma ekibinin giderleri kanun gereği belediye bütçesinden karşılanan Gökçek, bir adım daha ileri giderek, kullandığı otobanın kaçak geçiş ücretini de Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne yıktı!

116 LİRA 25 KURUŞU ÖDEMEDİ

Ağustos 2018’de tatile giden Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait, 06 VKM 62 plakalı lüks cipi kullandı. 1, 2, 5 ve 8 Ağustos 2018 tarihlerinde Adapazarı-Doğu İzmit, Kandıra Adapazarı, Sapanca-Adapazarı, Kaynaşlı- Akıncı (Mürted) güzergahlarından giriş çıkış yapan Melih Gökçek’e Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü, ceza dahil 116 lira 25 kuruş hesap çıkardı. Melih Gökçek, tatile giderken kullandığı otobanın parasını ödemeyince, borç Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne kaldı.

İşte Melih Gökçek’in kullandığı Belediyeye ait araca kesilen cezalar ve tebligatları: