Melih Gökçek hurdaya çevirdiği dinozorları tanıyamadı: Gözleri ışıl ışıldı

Yayın tarihi: 29 Temmuz 2022 Cuma 11:12 pm - Güncelleme: 29 Temmuz 2022 Cuma 11:29 pm

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankapark’taki hurdaya dönen dinozor maketiyle ilgili  “Gözleri pırıl pırıldı” dedi.

Melih Gökçek, A Haber’de canlı yayınlanan Memleket Meselesi programına katıldı. Son günlerde kamuoyunu meşgul eden Ankapark tartışmalarına değinen Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef aldı.

Yavaş’ın vizyonunun olmadığını ifade eden Gökçek, “Ankara’nın turizm kenti olması için yola çıktık. Ankapark’ın perişan oluşunun tek sebebi Mansur Yavaş’tır” dedi.

Mansur Yavaş duyurdu: Dünyada ilk ve tek!

Gökçek’in açıklamaları şöyle:
“Ankapark’ın perişan oluşunun tek sebebi Mansur Yavaş’tır. Belediye başkanlığımda birinci hedefim sanayiydi. Türkiye’de iki numara yapacaktım Ankara’yı, bir numara oldu. Silah sanayisi sayesinde. Ticarette bir numara olacağız dedim, Ankara birinci oldu AVM metrekaresinde. Ben hep belediye kanununa dayandım.”

Melih Gökçek olarak bu kanunun en az yüzde 60-70’ini ben yazdım. Ukalalık olsun diye demiyorum. Ankara’da 800 bin civarı geliyordu çoğu diplomat. Ankara’ya turist çekmek zorundaydık. Disneyland gibi bir çalışma yapalım dedik. ABB sayesinde de hayat standartları bir seviyeye geldi ama turizm konusunda bir sıkıntı vardı.

Ankara Belediyesine yük olsun istemedim Ankapark’ı. Eskişehir yolu üzerinden 3 milyon metrekarelik arsamız vardı. Disneyland’a verelim dedik, ABD’ye merkezine gittik. Rica minnet ettik ama Ankara’yı kabul etmediler. 1.5 milyon metre karesine konut yapın, kalanına da Disneyland yapın dedik.

Bu noktadan hareket ettik. Mansur’un vizyonuyla benimki arasında fark var. Neden bu kadar büyük yapmışım, neden diğerlerinde 90 tane oyuncak var bunda 1217 tane var? Ben bu kadar oyuncak koydurdum. Gelen turist, 1 günde burayı gezemesin minimum 3 gün burada kalsın istedim. AVM’lerde para harcasın istedim.

“DİNOZORON GÖZLERİ IŞIL IŞILDI”

Dinozorun gözleri ışıl ışıldı. Gözlerinden ışıkları fırlıyordu. Belki onu size göndermedim bilmiyorum.

“DİNOZORA İLGİ GÖSTEREN ÇOCUKLAR ZEKİDİR”

Girin internete ‘Dinozora ilgi gösteren çocuklar en zeki çocuklar diye girin” göreceksiniz dünyanın en zeki çocukları dinozorla uğraşan çocuklar.”