Melek Mosso’nun parmağı tahrik etmiş!

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2021 Pazartesi 9:07 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 9:31 am

Şarkıcı Melek Mosso’nun şikayetinde hakaret ve tacize uğramasına sebep olarak savcılık tarafından el hareketi gösterildi. Şarkıcı, karara itiraz etti ama sonuç değişmedi.

Şarkıcı Melek Mosso, iki yıl önceki konserinde kadınların özgürlüğünü sınırlayanlara “Açmak istiyorsanız açın. Konuşmak istiyorsanız konuşun, kimsenin nasıl davranmanız gerektiğine, nasıl konuşmanız gerektiğini söylemesine, ne yapmanız gerektiğini söylemesine ihtiyacınız yok kızlar. Aksini söyleyenlere babayı alırsın diyoruz” dedi ve orta parmağını gösterdi.

Sözlerinin bir kısmı paylaşılan ve sosyal medyada lince uğrayan Mosso yaşananlar sonrası avukatıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. “Sosyal medyaya düşen videomun altına yapılan yorumlar vasıtasıyla “tacize ve hakarete uğradım” diyerek şikayetçi oldu.

Sabah’tan Seda Nur Günaydın’ın haberine göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, konser görüntüsünü bilirkişiye göndererek tespitlerde bulundu. Savcılık, şarkıcının konuşmasının birçok insanı tahrik ettiğini öne sürdü ve bunun bir nedeni olarak kimliği belirlenemeyen bir kişinin yorum yaptığını ve yoruma Mosso’nun tutumunun, davranışının, konuşmasının, yapmış olduğu işaretin sebebiyet verdiğini savundu.

Mosso’nun bu şekilde 116 ayrı şikayetinin olduğunu, şüphelinin de tespit edilemediğini belirten savcılık, şarkıcının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Popçu, bu karara itiraz etse de İstanbul Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, savcılığın kararını doğru bularak itirazı reddetti.