Melek Mosso da ödülünü kadınlara adadı! “Sesimiz hiçbir zaman kısılamayacak”

Yayın tarihi: 6 Haziran 2023 Salı 7:47 am - Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı 7:47 am

PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni’nde ödül alan şarkıcı Melek Mosso, ödül konuşmasında “Ben bu ödülü, kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum” dedi.

Şarkıcı Melek Mosso, 2023 PowerTürk Müzik Ödül Töreni’nde “Bergen’e Saygı Albüm”nde yer alan “Yıllar Affetmez” isimli şarkıyla “En Güçlü Cover Şarkı Ödülü”nü aldı. Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen ödül töreninde, Mosso’nun ödül konuşması gündem oldu.

Mosso’nun geceye damga vuran konuşması şöyle:

“Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.

Merve Dizdar: Çok üzüldüm çünkü kızdıkları o kişi ben değilim

Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”

MERVE DİZDAR DA ÖDÜLÜNÜ KADINLARA İTHAF ETMİŞTİ

Son olarak, Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Kuru Otlar Üstüne’de canlandırdığı Nuray rolüyle 76’ncı Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Merve Dizdar, ödülünü mücadeleci kadınlara ithaf etmişti.

Dizdar, ödül töreninde şöyle konuşmuştu:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Merve Dizdar’ın yaptığı ödül konuşmasının ardından, sosyal medya hesaplarından Dizdar’ı hedef alan isimler oyuncuyu “müstemleke sanatçısı” olmakla ve “ülkesini yabancı ülkelerde aşağılamak”la suçlamışlardı. Sosyal medya kullanıcılarından ve birçok ünlü isimden destek alan Dizdar, daha sonra, “Bu noktaya gelinceye kadar çok zorluklar yaşadım, o kadar iyi bildiğim şeyler ki bunlar. Ama kadınlardan daha güçlü bir varlık da bilmiyorum. Bunu öylesine söylemiyorum, o konuşmayı da öylesine yapmadım” açıklamasını yapmıştı.

Yandaşlar tarafından hedef alınan Merve Dizdar’a Kadir İnanır’dan destek