Melek İpek hakim karşısında: 12 yıllık evliliğimizde sürekli kavgalı yaşadık

Yayın tarihi: 15 Mart 2021 Pazartesi 4:58 pm - Güncelleme: 15 Mart 2021 Pazartesi 5:18 pm

Antalya’da şiddet gördüğü ve işkencesine uğradığı Ramazan İpek’i arbede sırasında öldüren Melek İpek hakim karşısına çıktı. Ramazan İpek’in kendisine ve 8 yaşındaki kızlarına sürekli şiddet uyguladığını anlatan Melek İpek, 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

Antalya’da evli olduğu Ramazan İpek’in işkencesine dayanamayan Melek İpek 7 Ocak günü aralarında çıkan arbede sırasında kendini ve çocuklarını korumaya çalıştı. İpek, çıkan arbede sırasında Ramazan İpek’i öldürdü. İpek’in 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Döşemealtı L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan İpek, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla bağlandı. İpek, savunmasında şunları söyledi:

“Ama artık utanmadan, korkmadan tüm yaşadıklarımı anlatmak istiyorum” dedi. Ramazan İpek ile 2006 yılında lise ikinci sınıfta okurken tanıştıklarını aktaran Melek İpek, “Tek hayalim matematik öğretmeni olmaktı. Çok başarılıydım. Arkadaşlarımın ısrarıyla eşimle görüştüm. Askerden yeni gelmişti. Eşim beni düğünde görmüş, beğenmiş. Birkaç ay görüştük. Babamdan bir tokat bile yememiştim. Henüz arkadaşlık aşamasındayken kıskançlıkları başlamıştı ve şiddet başladı. 3 aylık arkadaşlığımı bitirmek istedim. ‘Hayallerim var’ dedim. Okumak istediğimi söyledim. Arkadaşlarım vasıtasıyla son kez görüşme teklifini kabul ettim”

“ŞİDDETİ DAHA NİŞANLIYKEN BAŞLADI”

Ramazan İpek’in kendisini okuldan motosikletiyle aldığını kaydeden Melek İpek, son kez görüşmek için buluştuklarında cinsel saldırıya uğradığını açıkladı. Bir süre görüşmeye devam ettiklerini aktaran Melek İpek, “Bana iyi davranıyordu, evleneceğimizi söylüyordu. Evlenmemize önce karşı olan babam, sonra kabul etti. Lise üçüncü sınıfı bitirdim. Ailesi istedi ve bir süre sonra nişan yapıldı. Bana şiddeti daha nişanlıyken başlamıştı.” dedi.

“OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM”

İpek, savunmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“O zaman da dargındık. Düğünden sonra babam evimizi dizdi ve sonrasında evimize geçtik. Eşim güvenlik olarak çalışıyordu. Ben de bir süre çalıştım. 2010 yılında eşimi ikna ederek üniversite sınavına girdim. Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Çevre Koruma ve Kontrol Bölümünü kazandım ama eşimin kıskançlığı yüzünden 1,5 yıl okuduktan sonra bırakmak zorunda kaldım”

“ÇOCUĞUMU ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ”

“Doğuma az süre kalmıştı. Erkek kardeşi Hüseyin ile birlikte Melike diye bir kızı getirdi. Erkek kardeşinin kızı kaçırdığını, yaşının küçük olduğunu, kimseye bahsetmemem gerektiğini söyleyerek bir süre bizde kalacağını belirtti. Ben kabul etmedim ama kız bizde kaldı. Ben doğum yapmadan daha eşim o kızla yakınlaşmaya başladı. Kızın evden gitmesini istedim. Sesimi kıza karşı yükseltince kucağımda çocuk varken beni dövmeye başladı. Çocuğumu ölümle tehdit etti.”

“SÜREKLİ KAVGALI YAŞADIK”

“Melike ile görüşmeleri yüzünden yine kavga ettik. Beni balkondan atmaya çalıştı. Yüzüme, gözüme vurdu. Evden kaçmaya çalışırken bana kelepçe taktı. Kendisi özel güvenlikken kelepçesi vardı. Amcasının oğlu ile bir yere giderken beni elleri kelepçeli bıraktı. Sonra kızımı okuldan getirdiğinde kelepçeleri açtı. Çocuklarım evin içinde ses çıkardıkları için oyun oynatmıyordu. Genelde 8 yaşındaki büyük kızımı dövüyordu. Ama ağlayamıyordu. Çünkü ağladığında daha çok dayak yiyordu. 12 yıllık evliliğimizde sürekli kavgalı yaşadık. Senede 3-4 defa çok büyük dayakları oldu.”