Melek Çetinkaya tahliye edildi

Yayın tarihi: 21 Eylül 2020 Pazartesi 1:28 pm - Güncelleme: 21 Eylül 2020 Pazartesi 1:31 pm

15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili oldukları iddia edilen harp okulu öğrencilerinden Furkan Çetinkaya’nın annesi Melek Çetinkaya tahliye edildi.

CHP İstanbul Milletvekili ve insan hakları aktivisti Sezgin Tanrıkulu sosyal medya hesabından anne Melek Çetinkaya’nın tahliye edildiğini yazdı. Tanrıkulu haberi, “Melek anne az önce tahliye edildi. Söylediği sözlerden propaganda çıkartamazsınız. Çok geçmiş olsun” sözleriyle duyurdu.

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu ise karar hakkında, “Süper! Günün çok güzel haberi. Melek Çetinkaya tahliye. Dedik; Melek hanım da oğlu da tahliye olacak. Zulüm gayretimizle, direnişimizle bitecek” yorumunu yaptı.

NE OLMUŞTU?

Oğlu Furkan Çetinkaya’nın Hava Harp Okulu öğrencisiyken haksız yere darbeye teşebbüsle suçlanarak müebbet hapse mahkum edildiğini söyleyen ve oğlu için bir süredir protesto gösterileri yapan Melek Çetinkaya tutuklanmıştı.

Çetinkaya’nın kızı Rüveyda Çetinkaya, Twitter hesabından annesinin Akit TV’de yaptığı açıklamalarda “suç ve suçu övdüğü” iddiasıyla gözaltına alındığını duyurmuştu. Melek Çetinkaya, Akit TV’de 12 Temmuz’da katıldığı programda “Hiçbir askeri öğrenci ya da er daha önce darbeden yargılanmadı. Hulusi Akar önceki darbede üsteğmendi, Binali Yıldırım asteğmendi. Hani darbeye katılan vatan haini oluyordu. Neden Hulusi Akar bakan oldu, Binali Yıldırım Başbakan oldu?” ifadelerini kullanmıştı.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Çetinkaya’nın açıklamaları sonrası programın sunucusu Fatih Dağıstanlı yayını sonlandırmıştı. Melek Çetinkaya ise, programın kaydını Twitter hesabından da paylaşmıştı.