Meksika’daki kalıntıların ‘uzaylı’ olduğu iddiası çürütüldü mü? Akademisyenler görüşünü açıkladı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma 4:55 pm - Güncelleme: 15 Eylül 2023 Cuma 4:55 pm

Son dönemde uzaylı ve UFO tartışmaları giderek artarken, geçtiğimiz günlerde Meksika’daki kongre öncesinde “uzaylı” cesetleri halka sunuldu. Peki bu tuhaf olayın gerçeklik payı ne? Dünya gündeminde yankılan görüntülere ilişkin akademisyenler görüşünü açıkladı.

Uzaylıların varlığı ile ilgili tartışmalar yeniden gündemde. Meksika Kongresi’nde ortaya koyulan bin yıllık ‘uzaylı’ cesetleri dünyanın gündemini karıştırmaya devam ediyor. İddiayı reddeden ve cesetlerin uzaylı olmadığını doğrulayan akademisyenlere göre bu pek olası değil.

SON İKİ YILDIR ABD’DEKİ KONGRE OTURUMLARININ DA KONUSU

Meksika kongresi, UFO’ları tanımlamak için kullanılan bir terim olan “tanımlanamayan hava olayları” (UAP) hakkında bir duruşma düzenliyordu. UAP’lar aynı zamanda son iki yıldır Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kongre oturumlarının da konusu oldu.

TABUTA BENZER KUTULARDA GÖSTERİLDİ

Sunum sırasında Meksikalı gazeteci Jaime Maussan ve askeri tıp doktoru José de Jesús Zalce Benítez’in de dahil olduğu bir ekip iki ceset sundu. Boyları 1 metreyi geçmeyen, sıska görünen, grimsi tenli ve büyük kafalı bu “şeyler”, Meksika kongresi öncesinde tabuta benzer kutularda gösterildi.

“KARINLARINDA ÜREMEK İÇİN YUMURTALAR BULUNUYOR”

DNA testlerinin, bu üç parmaklı canlı kalıntılarının insan olmadığını ve karınlarında üremek için yumurtalar bulunduğunu iddia ettiler. İkili ayrıca cesetlerin Peru’dan geldiğini ve radyokarbon tarihlemesinin cesetlerin 1000 yıl öncesine ait olduğunu gösterdiğini söyledi.

“AYNI BEDENLER 2017 VE 2018’DE MANŞETLERE ÇIKTI”

Maussan, Live Science’a yaptığı açıkalamada aynı bedenlerin 2017 ve 2018’de manşetlere çıktığını söyledi. O zamanlar bilim insanları bu bedenlerin manipüle edilmiş insan vücudu parçalarından oluştuğunu iddia ediyorlardı. Maussan, o zamandan beri daha fazla testin cesetlerin insan olmadığını gösterdiğini söyledi. Ayrıca bu bedenlerin mutlaka uzaylı olduğunu söylemediğini, sadece insan olmadıklarını vurguladı.

Uzaylı gördüğünü iddia eden ailenin çizimi alay konusu oldu