Meksika’da uçak kazası: 2 ölü, 2 yaralı

Yayın tarihi: 31 Mart 2021 Çarşamba 2:29 pm - Güncelleme: 31 Mart 2021 Çarşamba 2:29 pm

Meksika’da içinde 4 mürettebatın bulunduğu Cessna 206 tipi uçak düştü. 2 kişinin yaşamını yitirdiği kazada 2 kişi de yaralandı.

Meksika’nın Karayıp Denizi kıyısında yer alan Cancun’da Cessna 206 tipi bir uçak düştü. Uçak kazası sonucu 2 kişi yaşamını yitirirken 2 kişi de yaralandı.

Cancun’un yaklaşık 65 km kuzeybatısındaki Holbox adasından kalkan Cessna 206 tipi uçak,Cancun Lagünün’de denize çakıldı. Uçağın düşme anı ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.

İKİ KİŞİ YAŞAMINI YETİRDİ

Olay yerine giden acil kurtarma ekibi, uçakta bulunan 4 mürettebatı kurtarmak için arama kurtarma çalışması başlattı. Uçakta bulunan bir kişinin kurtarma çalışmaları sırasında olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edilirken, ikinci mürettabatın ise, karaya çıkarılmasının ardından sağlık görevlileri tarafından ilk yardım uygulandığı sırada hayatını kaybettiği kaydedildi. Kurtarma çalışmalarına ulusal muhafız, polis ve itfaiyeden oluşan ekiplerin de katıldığı kaydedildi.

Öte yandan uçağın düşüş nedenine ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.