Meksika‘nın Nuevo Leon eyaletinde devlet başkanı adayı Maynez’in mitingi sırasında sahnedeki dev metal ekran insanların üzerine düştü, sahnenin çatısı çöktü. Olayda dokuz kişi hayatını kaybetti.

Meksika’da 2 Haziran’da yapılacak devlet başkanlığı seçimi öncesi adaylardan Jorge Alvarez Maynez’in mitinginde, sahnedeki dev metal ekranın halkın üzerine düşmesi ve sahnenin çatısının çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre dokuz kişi öldü, 50 kişi yaralandı.

Silahla vurulmuş 10 ceset bulundu

AA’nın aktardığına göre, Nuevo Leon eyaletinde son mitingini gerçekleştiren Yurttaş Hareketi’nin devlet başkanı adayı Maynez, ekibiyle destekçilerini selamlarken, sahnedeki dev metal ekran katılımcıların üzerine düştü. Sahnenin çatısının da çöktüğü olayın ardından yapılan ilk açıklamada, beş kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Eyalet valisi, daha sonra yaptığı açıklamada yaşanan can kaybını dokuz olarak güncelledi.

BAŞKAN ADAYI SAĞLIK DURUMUNU PAYLAŞTI

Olayın ardından tedbiren hastaneye kaldırılan Maynez, X (eski adıyla Twitter) hesabından paylaştığı açıklamasında, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “İyiyim ve olup biteni takip etmek için devlet yetkilileriyle iletişim halindeyim” ifadesini kullandı.

ÇOK ŞİDDETLİ RÜZGAR NEDEN OLDU

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, şiddetli rüzgara dayanamayan ekranın mitingi takip edenlerin üzerine düştüğü görüldü. Dev metal ekranın düşmesinin ardından sahnenin çatısının da çöktüğü, orada bekleyenlerin büyük panik yaşadığı kameralara yansıdı.

Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador da X hesabındaki paylaşımında, kazadan büyük üzüntü duyduğunu kaydederek, ölen kişilerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu. Nuevo Leon Valisi Samuel Garcia da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, trajik bir kaza yaşandığını ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını bildirdi.

Meksika'da seçim mitinginde sahne çöktü: 9 ölü

Meksika’da seçim mitinginde sahne çöktü: 9 ölü