Mehmet Y. Yılmaz’dan Soylu’ya cevapsız kalan sorular

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 10:36 am - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 10:38 am

T24 yazarı Mehmet Y. Yılmaz, bugünkü köşe yazısında, Soylu’ya yönelttiği ve cevapsız kalan soruları yazdı. Yılmaz, Sezgin Baran Korkmaz konusundaki iddialarla ilgili Süleyman Soylu’ya 25 haftadır yönelttiği sorular için, “susarak geçiştirilecek” bir durum değil dedi.

Mehmet Y. Yılmaz, Son ses kaydıyla birlikte sorularının bazılarına başkalarında yanıt aldığını belirtti. Sadece yanıtsız kalan bu soruların bile, Soylu’nun İçişleri Bakanlığı koltuğunu bırakması için yeterli olması gerektiğini yazdı.

Soylu’ya gelene kadar İçişleri Bakanları hakkında böyle durumlar ile ilgili en küçük bir “ima” bile olmadığını belirten Mehmet Y. Yılmaz’ın yazısı özetle şöyle:

“UTANMAZLIK YÜZSÜZLÜK”

Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’ın ses kaydını paylaştı

“Mübarek Cuma Soruları’ndan birinin yanıtını aldım sayılır. Yanıt, soruyu sorduğum Bakan Soylu’dan gelmedi ama bu kadarı bile artık o koltuğu bırakması için yeterli olmalıydı. Utanmazlık ve yüzsüzlük bu dönemin ortak karakteri olmuş görünüyor

25 haftadır sorduğum sorulardan biri şuydu:

“Kendisine gazeteci süsü veren bir tip Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon Euro istedi. Bu parayı alınca Bakan Soylu ile Korkmaz’ı buluşturup, aralarındaki sorunu çözecekti. Bu 10 milyon Euro’yu kim alacaktı? Bakan’ın payına buradan bir şey düşecek miydi?”

Yanıtı Bakan’dan değil, Türkiye’ye iade talebi geçenlerde kabul edilen Sezgin Baran Korkmaz’dan geldi. TİP Milletvekili Ahmet Şık, Korkmaz’a ait bir ses kaydı dizisini yayınladı.

Bu kayıtlarda, Korkmaz, adını açıklamadığı bir AKP’li yetkili ile konuşuyor.

SOYLU’YA SORULAR: POLİS ‘MAFYA’ OLARAK MI KULLANILDI

Korkmaz’a göre bu konuşma kayıtları, kendisine gazeteci süsü veren Veyis Ateş’in, 10 milyon Euro’yu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için istediğini gösteriyor.

Ve konuşma kayıtlarında açıklanmaya muhtaç çok şey var.

“Operasyon çekilirken bazı adamların içeride rehin tutulması” meselesi var mesela.

Bu “içerisi” neresi acaba?

Devletin polisi de bu karanlık parasal ilişkilerde “mafya” olarak mı kullanıldı?

Süleyman Soylu’nun bir iş adamından alacağını silmesi için Sezgin Baran Korkmaz’a baskı yaptığını daha önce duymuştuk.

Ortaya çıkıyor ki bu amaçla Korkmaz’ın eşinin pasaportunun iptal edilmesinden tutun da bir dizi baskı uygulanmış. Soylu’nun bu iş için “tutulduğu” ortaya çıkıyor.

Kim bilir, belki de SBK’nın yurtdışına çıkmasından hemen önce bakanlıktaki toplantıya katılan polis müdürleri de işin içinde.

SBK’nın mal varlığı üzerindeki tedbirin, olmayan bir MASAK raporu gerekçe yapılarak geçici olarak kaldırılması işi de bütün bunların bir parçası.

Olmayan raporu varmış gibi gösteren savcının, Adalet Bakanı Yardımcılığına tayin edilmesi de organizasyonun çapının daha da büyük olduğunu gösteriyor.

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı’ndan bütün bunların açıklamasını isteyecek mi acaba? Yoksa, bunun da üzeri örtülecek ve ayrıntıları öğrenebilmemiz için iktidarın değişmesi mi gerekecek.

Öyle ya da böyle, bu ayrıntıları en sonunda öğreneceğiz.  Soylu, bu durumu susarak geçiştirebileceğini zannediyor olabilir.

Medyanın önemli bölümünü kontrol edebiliyor olmalarına da güveniyor olabilir.

Şimdilik şunu söyleyeyim: Soylu’ya gelene kadar Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanları hakkında böyle durumlar ile ilgili en küçük bir “ima” bile olmamıştı.”

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Ahmet Şık, Sezgin Baran Korkmaz’ın ses kaydını paylaştı

Soylu'ya zor sorular

Mehmet Y. Yılmaz, Süleyman Soylu’ya 25 haftadır yönelttiği sorular için, “susarak geçiştirilecek” bir durum değil diye yazdı.