Mehmet Şimşek’ten ‘vergisiz telefon’ sorusuna yanıt

Yayın tarihi: 22 Ağustos 2023 Salı 12:45 pm - Güncelleme: 22 Ağustos 2023 Salı 1:27 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, üniversite öğrencilerinin bir defaya mahsus olarak vergisiz telefon alması konusuna yönelik “Çalışmamız var ama onun detayını veremiyorum” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dün akşam gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından soruları cevapladı.

Bakan Şimşek, AKP’nin seçim vaatleri arasında yer alan bir kereye mahsus üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar satışına ilişkin “Çalışmamız var ama onun detayını veremiyorum” diye cevap verdi.

Yasal düzenleme gerektiren konular için Meclis’in açılması gerektiğini belirten Şimşek “Ne zamanlama ne içerik konusunda kesinleşmemiş konularda değerlendirme yapmayacağım” diye konuştu.

Şimşek, ‘Çalışma hem yasal düzenleme hem de kararname içerebilir mi?’ sorusuna ise “Genel konuşuyorum. Birden fazla konu var. Dolayısıyla prensip olarak ayaküstü çalışmanın tamamlanmadığı konuları değerlendirme yapmam doğru değil” diye cevapladı.

KUMPİR AÇIKLAMASI

Şimşek, ayrıca kumpir yerken çekilen ve sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla ilgili, “Fotoğrafın çekildiğinden haberim yoktu. Arkadaşlar daha sonra böyle bir fotoğrafın paylaşıldığını söylediler” dedi.

Enflasyon Mehmet Şimşek’in kumpirinde! Göreve geldiğinde fiyatı 80 liraydı, şimdi 175 lira…