Mehmet Şimşek’ten ‘sadeleşme ve sıkılaşmaya devam’ mesajı

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:05 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:05 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği Toplantısı’nda konuştu. Bakan Şimşek, para politikalarında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının süreceğini söyledi. Bankalara çağrı yapan Şimşek, “Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı” dedi.

Şimşek, Türkiye Bankalar Birliği Toplantısı’nda ekonomi politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Şimşek, ekonomi politikalarına ilişkin mesajlar verdi. Ekonomide yeniden dengelenme ihtiyacı olduğunu söyleyen Şimşek, para politikasında sadeleşme ve sıkılaşma adımlarının süreceğini belirtti. Bankalara çağrı yapan Şimşek, “Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı. Artık reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir” diye konuştu.

İmamoğlu, Mehmet Şimşek ve Abdülkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti!

Şimşek’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Ekonomimizde yeniden dengeleme ihtiyacı çok açıktır. Politika çerçevemizi bu yeniden dengelenmeye göre şekillendiriyoruz. Serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemini benimseyen bir sistem anlayışı içinde ilerleyeceğiz. Kısa vadede önceliğimiz makro finansal istikrarın kalıcı şekilde tesis edilmesi ve öngörülebilirliğin artırılması.

SIKILAŞMA DEVAM EDECEK

Para politikasında sadeleşme ve sıkılaşma adımları devam edecek. Kredi derecelendirme kuruluşları daha olumlu bir perspektif sunmaya başladı. Finansal istikrarı pekiştireceğiz, sermaye piyasalarını derinleştireceğiz, katılım finans, sigortacılığın gelişme için önemli adımlar atacağız. Finansal piyasalarda risk yönetimini güçlendireceğiz.

BANKALARIN TÜKETİCİ KREDİLERİNE ODAKLANDIĞI DÖNEM GERİDE KALMALI

Özel bankaların sadece tüketici kredilerine odaklandığı dönem artık geride kalmalı. Bu sürdürülebilir değil. Artık reel sektörü desteklemek esas vazifemizdir. Özel sektör yatırım, istihdam çerçevesinde önceliklendirilecektir. Sürdürülebilir yüksek büyüme için reel sektörün finansmana kesintisiz erişimi olmazsa olmazdır. Bankaların reel ekonomiye desteklerinin devamını arzuluyoruz, üstümüze düşeni yapacağız.”

 Mehmet Şimşek’ten ‘rezerv’ açıklaması