Mehmet Şimşek’ten ev sahiplerine ‘pişmanlık’ çağrısı

Yayın tarihi: 18 Nisan 2024 Perşembe 3:09 pm - Güncelleme: 18 Nisan 2024 Perşembe 3:15 pm

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve ücret gibi gelirleri elde ettiği halde beyanname vermeyen mükelleflere ‘pişmanlık’ çağrısı yaptı. Şimşek, “Beyanname vermeyen mükelleflerimizi, ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz” dedi.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) konutundan elde ettiği kira gelirini beyan etmeyen 362 bin, iş yeri kira gelirini bildirmeyen 15 bin, değer artışı kazancı elde eden ancak beyanname vermeyen 32 bin ve ücret gelirini göstermeyen 13 bin 100 mükellef belirledi. Bu mükellefler vergi daireleri tarafından gerekli işlemlere başlanmadan önce ceza ödemeden “pişmanlık” hükmünden yararlanıp beyanname verebilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve ücret gibi gelirleri elde ettiği halde beyanname vermeyen mükelleflere ‘pişmanlık’ çağrısı yaptı. X hesabından çağrı yapan Şimşek, 400 bini aşkın yükümlünün tespit edildiğini belirtti.

Şimşek’in açıklaması şu şekilde:

“2023’te kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan gelir elde eden 1,8 milyon mükellefimizle ticari, zirai veya serbest meslek kazancı olan 2,6 milyon mükellefimiz gelir vergisi beyannamesi verdi.

Beyannamelerini zamanında veren tüm mükelleflerimize teşekkür ederiz.

Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik. Beyanname vermeyen mükelleflerimizi ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz.

Adil rekabet ve mali disiplin için kayıt dışılıkla mücadelede kararlıyız.”

Öğretmen atamalarında Milli Eğitim Bakanı topu Mehmet Şimşek’e attı

Kaynak: HABER MERKEZİ