Mehmet Şimşek ‘istifa’ iddiasına tek kelimeyle yanıt vermiş

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 9:35 am - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 10:10 am

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hakkında çıkan ‘istifa etmek istedi’ haberlerine tek kelimeyle yanıt verdiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a istifa dilekçesi sunduğu öne sürülmüştü. Söz konusu iddia siyaset gündemine oturmuştu.

İddiayı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi kısa süre sonra Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in istifa etmek istediğine yönelik iddianın asılsız olduğunu açıklamıştı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti: “’Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, görevinden istifa etmek istedi’ iddiası doğru değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik kasıtlı bir şekilde dolaşıma sokulan dezenformatif haberlere itibar etmeyiniz.”

Mehmet Şimşek cephesinden istifa haberlerine yanıt

‘UYDURMUŞLAR’

İddiayla ilgili Şimşek’ten de ilk açıklama geldi. Haber7 Yazarı Mehmet Acet, istifa iddialarına ilişkin ilk tepkisini sosyal medya hesabından paylaştı. Acet paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Sordum, şu cevabı aldım: “Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ‘istifa etmek istedi’ haberleri kendisine iletilince tek kelimelik bir cevap vermiş: ‘Uydurmuşlar.’ ”

Bu arada Şimşek sosyal medya hesabından İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin istifa paylaşımını alıntılayarak yeniden paylaştı.

SPK’dan Aref Ghafouri ile 12 kişiye işlem yasağı