Mehmet Öz belediye başkanını istifaya çağırdı

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:14 am - Güncelleme: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 9:16 am

ABD’nin Pensilvanya eyaletinden Cumhuriyetçi Parti’nin Senato adayı olan kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, Philadelphia’nın belediye başkanını istifaya davet etti.

Demokrat Belediye Başkanı Jim Kenney ile Cumhuriyetçi Parti’nin Senato adayı Mehmet Öz arasında istifa polemiği yaşandı. Öz, Kenney’in 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında kentte iki polisin yaralanmasına neden olan silah şiddetinin ardından yaptığı “Sürekli kötü bir şey olacak diye bekliyorum. Belediye Başkanı olmadığımda mutlu olacağım ve bazı şeylerin tadını çıkarabileceğim” açıklamasına tepki göstererek belediye başkanını istifaya çağırdı.

Mehmet Öz, “Belediye Başkanı Kenney, istifa etmeli. Kenney’in belediye başkanı olmadığında mutlu olacağını açıklaması Philadelphia’dan vazgeçtiğinin başka bir göstergesi” açıklamasını yaptı.
Kenney ise Mehmet Öz’e cevap olarak, Philadelphia belediye başkanı olduğunu ve kendisini bu göreve seçen insanlara minnet duyduğunu söyledi. Kenney, önceki açıklamalarını silahlı saldırının ardından duyduğu öfkeden dolayı yaptığını sözlerine ekledi.

Mehmet Öz ve kardeşlerinin miras savaşında sahte vasiyet belgesi ortaya çıktı