Mehmet Büyükekşi: Suudi Arabistan’daki final Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacak

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:02 am - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 11:02 am

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki TFF Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanacak olmasının Türk futbolunun marka değerine katkı sağlayacağını savundu.

Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı’nın Hırvatistan ile karşılaştığı maç için gittikleri Osijek kentinde açıklamalarda bulundu.

“KULÜPLERİMİZLE KONUŞTUK İSTİYORUZ DEDİLER”

Mehmet Büyüekşi, kamuoyunda tepki çeken Galatasaray ile Fenerbahçe arasında 30 Aralık’ta oynanması planlanan TFF Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da yapılmasının Türk futbolunun marka değerine katkıda bulunacağını savundu.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre Neymar ve Ronaldo gibi dünyaca ünlü futbolcuların Suudi Arabistan’da oynadığını hatırlatan Büyükekşi şunları söyledi:

“Süper Kupa maçı neden Suudi Arabistan’da oynanacak’ diyorlar. Biz önce kulüplerimizle konuştuk, istiyoruz dediler. Biz de bunun üzerine Suudi Arabistan ile görüşmelere başladık. Şu anda Suudi Arabistan’da maç yapmak sadece ekonomik değil imaj olarak da çok değerli. Neymar, Ronaldo ve birçok dünya yıldızı Suudi Arabistan’da oynuyor. Suudi Arabistan, İtalyanlar ve İspanyollar ile 5 yıllık anlaşma yapmış. Hakemimiz Halil Umut Meler de Suudi Arabistan’da maç yönetti. Suudi Arabistan 2034 FIFA Dünya Kupası’na aday oldu. Yüzde 90 da alacaklar. Biz de desteğimizi açıkladık. Biz Süper Kupa’yı Almanya’da yapmak istedik. Almanya, güvenlik gerekçesiyle iki Türk takımının maç yapmasına izin vermedi. İngiltere’de yapalım dedik. Aynı durum… Hiçbir Avrupa ülkesi izin vermiyor. Azerbaycan, ‘Gelin biz de yapın’ diyor ancak orada da para yok. Suudi Arabistan 120 milyon dolar gibi paralar ödeyerek dünya yıldızlarını ülkesine transfer ediyor. Süper Kupa’yı Suudi Arabistan’da düzenlememiz Türk futbolunun marka değeri için faydalı olacak”

HENÜZ ANLAŞMA SAĞLANMADI

Mehmet Büyükekşi, karşılaşmanın oynanması için Suudi Arabistanla henüz bir anlaşma sağlanmadığını söyledi.

Büyükekşi konuyla ilgili olarak, “Bizden duymadığınız başkalarının söylediği şeylere inanmayın. Kulüplerimiz tarafında bir sorun yok ancak biz kulüplerimize daha fazla nasıl bir getiri sağlarız, onun peşindeyiz. Bunun için ülkeleri yarıştırıyoruz. Belki Suudi Arabistan ile anlaşamayacağız. O zaman olmamış bitmemiş şeyin neyini anlatacağım kamuoyuna” ifadelerini kullandı.

Süper Kupa finali Riyad’da oynanacak iddiası!