Mehmet Bekaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘ziyaret’ tepkisi

Yayın tarihi: 21 Ocak 2021 Perşembe 9:56 am - Güncelleme: 21 Ocak 2021 Perşembe 9:58 am

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü kameralardan uzak bir şekilde Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Nedim Urhan’ı ziyaret ettiğini yazdı. Selvi, Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’nda görmek istediğini belirtti. CHP’li Mehmet Bekaroğlu’ndan Erdoğan’a, “Bir tane dostunu, büyüğünü, tanıdığını nezaketen, Allah rızası için ziyaret etmez mi?” tepkisi geldi.

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü kameralardan uzak bir şekilde Milli Görüş’ün önemli isimlerinden Nedim Urhan’ı ziyaret ettiğini yazdı.

Erdoğan ‘çıkardım’ dediği Milli Görüş gömleğinin peşine düştü

Erdoğan’ın Saadet Partisi’ni Cumhur İttifakı’nda görmek istediğini belirten Selvi, “Erdoğan’ın ziyaretinde İslam dünyasının içinde bulunduğu durum konuşuluyor. İslami hizmetlerin önemi üzerinde duruluyor. Ama bu ziyaretin bir de siyasi yönü var. Erdoğan, Saadet Partisi’nin CHP ile millet ittifakı içinde olması yerine AK Parti ile cumhur ittifakında yer almasını istiyor. Ziyaretlerini de bu amaca dönük olarak gerçekleştiriyor. 8 Ocak’ta Milli Görüş’ün ağır toplarından Oğuzhan Asiltürk’ü evinde ziyaret etmişti. Erdoğan, Asiltürk’le görüşmede ittifak konusunun gündeme geldiğini söylemişti. Erdoğan, önceki gün de merhum Erbakan’ın kabrini ziyaret ederek dua etti. Erdoğan’ın geç olmayan bir süre zarfında Saadet Partisi ve AK Parti tabanında ismi sevgiyle anılan eski bakanlardan Recai Kutan’ı da ziyaret edeceği söyleniyor” düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan’ın ziyaretine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu’ndan geldi. Selvi’nin yazıdan bir bölümü sosyal medya hesabından paylaşan Bekaroğlu, “Ne diyor bu Abdülkadir Selvi..? Bir tane dostunu, büyüğünü, tanıdığını nezaketen, Allah rızası için ziyaret etmez mi?” diye yazdı.