Mehmet Ali Kulat: Ankara dün gece yatmadı

Yayın tarihi: 6 Mart 2023 Pazartesi 2:44 pm - Güncelleme: 6 Mart 2023 Pazartesi 2:51 pm

Millet İttifakı‘ndaki baş döndüren gelişmeleri değerlendiren MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat “Ankara dün gece yatmadı” dedi.

Siyasette baş döndüren gelişmeler yaşanıyor. Altılı Masa’dan sert sözlerle ayrılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Masa’ya İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanı adayı olmasını önererek ‘geri döndü’. Akşener’in saat 14:00’te yapılması planlanan daha sonra 15:00’e alınan toplantıya katılması bekleniyor.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüştü

‘MASA 5 KİŞİYDİ, 8’E ÇIKTI’

Ankara’da TELE1 canlı yayınında gelişmeleri MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Ankara’nın dün gece uyumadığını belirterek, şunları söyledi:

“Şu an itibarıyla Sayın Akşener masada. Tabii belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcılığı meselesinin hukuki bir yönü var. Bir sürü kanaat önderi, iş adamları farklı görüşmeler yaptı. Çünkü muhalefetin Türkiye’de yeniden umut olabilmesi için bu krizin aşılması gerekiyor. Aslında sayın Akşener’in istediği şu oldu. Kılıçdaroğlu’nun seçim çalışmalarında İmamoğlu ve Yavaş’ın olması… Gönüllerin alınması gerekiyordu, krizi aşmak için bu formül bulundu. Bu üç gün iktidarın yıllardır söylediği ‘Koalisyon kötüdür’ söylemini teyit eden bir şey çıkardı, maalesef. Bu siyaseten bir depremdir. Ama şimdi yapılması gereken şey hızlı bir hasar tespiti ve enkazın kaldırılması. Sabah Masa 5 kişiydi, İmamoğlu ve Yavaş’la bu 8’e çıktı.”

Aranan formül bulundu! Akşener masaya dönüyor