Mehmet Ali Çelebi AKP’ye göz kırptı

Yayın tarihi: 7 Ağustos 2022 Pazar 11:01 am - Güncelleme: 7 Ağustos 2022 Pazar 4:21 pm

CHP’den istifa edip Memleket Partisi’ne katıldıktan sonra Muharrem İnce’yle anlaşmazlık yaşayan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi Cumhur İttifakı ve Erdoğan’ı övdü.

Mehmet Ali Çelebi’nin Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti. Çelebi Twitter hesabı üzerinden Asker kökenli bir vekilim. Silahlı Kuvvetlerimizin namuslu ellerinde yetiştim. Birçok devre arkadaşım şehit oldu.40bin vatan evladımız boşuna toprağa düşmedi. PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Sìyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!” paylaşımını yaptı.

Gazeteci Barış Yarkadaş’ın AKP’ye katılacağını iddia ettiği Çelebi, bir diğer paylaşımında ise şu ifadelere yer verdi:

“Çabuk unutanlara önemli bir hatırlatma: Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da direnmese ben dahil kumpaslarda yargılanan istisnasız herkes, ölüm listelerindeki Türkiye’nin binlerce önemli ismi bugün hayatta olmayacaktı. Hepimiz katledilmiştik.”

MEHMET ALİ ÇELEBİ KİMDİR?

Çelebi, 23 Temmuz 1984 tarihinde Ankara’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Amasya’da tamamladı. Maltepe Askeri Lisesi’ni birincilikle bitirdi. 2007’de Kara Harp Okulunu 4. olarak bitirdi ve teğmen oldu.

AKP döneminde görülen Ergenekon davaları kapsamında, ‘örgüt adına Hizb ut-Tahrir örgütü içine sızarak faaliyetlerde bulunduğu’ iddiasıyla 18 Eylül 2008’de tutuklandı, 41 ay cezaevinde yattı. 11 Mart 2014 tarihinde kendisine yöneltilen suçlardan beraat etti.

CHP’de 35 ve 36. kurultaylarında Parti Meclisi’ne (PM) girdi. 2018 genel seçimlerinde milletvekili seçildi. 29 Ocak 2021’de CHP’den istifa etti.

Çelebi, 17 Mayıs 2021 tarihinde kurulan Memleket Partisi’ne katıldı. 25 Şubat 2022 tarihinde Memleket Partisinden istifa etti.

AKP’den Mehmet Ali Çelebi’ye destek