Mehmet Ağar, Mehmet Eymür’ün uyuşturucu göndermesine yanıt verdi

Yayın tarihi: 9 Kasım 2021 Salı 6:50 am - Güncelleme: 9 Kasım 2021 Salı 6:50 am

Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, geçtiğimiz hafta 1970’li yıllardan itibaren MİT’te yapılan işkenceleri ve faili meçhulleri anlattı. Eymür’ün işaret ettiği Mehmet Ağar’dan da yanıt geldi.

t24’ten Tolga Şardan, bugünkü köşesinde Mehmet Ağar ile yaptığı kısa görüşmeyi anlattı. Şardan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle: “Kamuoyu eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün açıklamalarını konuşuyor. Ağar, Eymür’ün iddialarının doğru olup olmadığını konuşmaya bile gerek olmadığını söyledi. “Eğer söyledikleri doğru olsaydı; MİT Müsteşarı olarak emekli olurdu” cümlesini kurdu. Bir de Eymür’ün “Burun ameliyatı oldu” açıklamasını yanıtladı, Ağar: “Yıllar önce Çapa’da olduğum burun ameliyatı. Burnumun içinde kemik parçası vardı. Deviasyon dedikleri. Ameliyatlarım devletin kayıtlarındadır” cevabını vermekle yetindi.”

NE OLMUŞTU?

Eymür, Ağar ile ilgili şu sözleri kullanmıştı: “Mehmet Ağar’ın demek ki gücü var. Gücü gayrimeşru hayattan geliyor bence. Uyuşturucudan bahsediliyor, zaten bilmiyorum ne kadar doğru, bir burun ameliyatı geçirdiğini biliyorum, doğruluğunu bilmiyorum ama bu kokain içenlerde olan bir şey, burun şey, çekerek şey ediyorlar ya.”

Eski MİT’çi Eymür’den ‘işkence’ itirafı: Pişman değilim, şu an daha ağırları var

Mehmet Eymür eski defterleri açtı