Meghan Markle ve Prens Harry’nin ‘nefret söylemleri’ nedeniyle sosyal medyayı bıraktıkları iddia edildi

Yayın tarihi: 10 Ocak 2021 Pazar 1:18 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2021 Pazar 1:18 pm

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile Düşes Meghan Markle’ın çok fazla nefret söylemine maruz kaldıkları gerekçesiyle sosyal medyayı kullanmayı bıraktıkları iddia edildi.

Times gazetesinde yer alan habere göre, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu Sussex Dükü Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle’a yakın bir kaynak, çiftin sosyal medya kullanımayı bıraktıklarını ve dönme ihtimallerinin ‘çok düşük’ olduğunu söyledi. Uzun süredir paylaşım yapmayan çiftin Archewell Vakfı için de sosyal medyayı kullanma planları olmadığı aktarıldı.

Haberde, Prens Harry ile eşi Düşes Meghan Markle’ın, Twitter veya Facebook gibi sosyal medya platformlarında karşılaştıkları “nefret” nedeniyle hayal kırıklığına uğradığı vurgulandı.

Geçen sene Kraliyetle ilgili görevlerini bırakan çiftin, Instagram’daki “sussexroyal” hesabından en son 30 Mart’ta paylaşım yaptığı görüldü.

Markle, Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla verdiği bir röportajda 2019’da “dünyanın en trolle maruz kalan kişisi” olduğunu belirterek, yapılan saldırılar için “dayanılamaz” ifadesini kullanmıştı.