Megafonla sokakta isyan etti! Her gün zam, ne olacak

Yayın tarihi: 14 Kasım 2021 Pazar 12:41 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 4:17 pm

Van’da bir vatandaş, elinde megafonu alarak zamlara sokakta isyan etti. “Her gün zam, ne olacak! diyen vatandaş, valiliğin eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Van’da çerçilik yaparak geçimini sağlayan Abullah Onar adlı esnaf, eline megafonu alıp sokağa çıkarak ‘Her gün zam, ne olacak?’ diyerek zamlara tepki gösterdi. Onar, AKP’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvas’ı, markette alışveriş yapmaya davet etti. Zamlara isyan eden esnaf, megafonunu etrafındaki yurttaşlara vererek onların da dertlerini söylemesini istedi.  Onar, bir teneke yağın fiyatının 400 TL olduğunu söylerken, megafona konuşan başka bir yurttaş da, “Biz bir teneke yağı vallahi billahi alamıyoruz” dedi. Onar ayrıca AKP’nin 27’inci Dönem Van Milletvekili Abdullah Arvas’ı da markette alışveriş yapmaya davet etti.

Onar konuşmasının devamında “Köylere gidiyorum, utanarak geri dönüyorum. Ben dün akşam 60 TL aldığım hurma, şimdi 70 TL oldu. Devlet nerede? 3 buçuk kilo olan leblebi 32 TL alıyordum, şimdi 70 TL olmuş. Her gün zam her gün zam ne olacak?” diyerek ekonomik krize isyan etti.

KONUŞMA SONRASI GÖZALTI

Megafonla zamlara olan isyanını dile getiren Onar’ın yanına polis ekipleri gelerek megafonu kapatmasını istedi.  Onar ise ekonomik krize ve zamlara karşı protesto eylemini gerçekleştirdiğini ve susmayacağını söyleyerek, polisin müdahalesine tepki gösterdi. Polis ekipleri bunun üzerine protesto eylemi gerçekleştiren Onar’ın elinden mikrofonu zorla alarak gözaltı işlemi uyguladı. Van Valiliği’nin kentte sürekli olarak ilan ettiği eylem ve etkinlik yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Onar, emniyete götürülerek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Geçinemediğini söyleyen gence AKP’li yaşlılardan ‘öneri’ : Çobanlık yap, kahve içme