8 büyüklüğünde deprem olacak demişti 7.7 oldu

Yayın tarihi: 22 Şubat 2019 Cuma 11:05 am - Güncelleme: 22 Şubat 2019 Cuma 2:06 pm

Mega deprem oldu mu? Ekvador’da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ekvador, Ambato’nun 224 kilometre doğu-güneydoğusunda 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

21 ŞUBAT EFSANESİYLE BAĞLANTISI VAR MI?

Kendisini sismik uzman, deprem tahmincisi olarak tanımlayan Frank Hoogerbeets mega deprem tahminini duyurmuştu. Frank Hoogerbeets  21 şubat tarihinde dünyanın bir yerinde 8 büyüklüğünde deprem olacağını söylemişti.

Ekvador’daki deprem, geçen gün ‘mega deprem olacak’ iddiasıyla gündeme gelen, Frank Hoogerbeets’i akıllara getirdi. Kendisini sismik uzman, deprem tahmincisi olarak tanımlayan Frank Hoogerbeets 8 büyüklüğünde mega bir deprem olacağını iddia etmişti.

Tüm dünya medyasında geniş yer bulan haberlere göre 17 ve 21 Şubat tarihlerinin kritik günler olacağını iddia eden Hoogerbeets, 7, 8 ya da daha büyük bir depremin meydana gelebileceğine dikkat çekmişti.

Hoogerbeets, şubat ayında gezegen hizalanması yaşanacağını ve bunun etkilerinin Dünya için korkunç olacağını söylemişti. Hoogerbeets yaptığı açıklamalarda 13 Şubat’ta aynı düzlemde konumlanacak olan Mars, Uranüs ve Neptün’ün hareketleri Dünya’yı sarsacaktı.

Hoogerbeets özellikle şubat ayının son iki haftasına dikkat çekmişti.

Korkutan iddia: Yarın 8 büyüklüğünde deprem olacak

Güney Amerika bugün 7.7 büyüklüğünde depremle sarsıldı… Yerel saatle 05:17 sularında meydana gelen deprem bölgede korku dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. ÜLkenin güneydoğusundaki Ambato kentinde ve Peru – Ekvador sınırında yaşanan deprem sonrasında halk sokağa döküldü.

Yetkililer depremin 132 kilometre derinlikte meydana geldiğini açıklarken, depremin yaşandığı bölgede nüfus yoğunluğunun az olmasının bir felaketi engellediğini duyurdu. Yetkililer depremin tsunamiyi tetiklemeyeceğini aktarırken, ölü ve yaralı olmadığı müjdesini verdi.

Reuters’a konuşan bazı tanıklar, “Deprem çok şiddetli ve derinden geldi” derken bir diğer kişi de depremin en az 30 saniye sürdüğünü söyledi.