Medya ombudsmanı Bildirici: Gazeteci değil, propaganda müfrezeleri

Yayın tarihi: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:56 pm - Güncelleme: 19 Mayıs 2021 Çarşamba 12:56 pm

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in gazeteci Hadi Özışık ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdi. Özışık’ı ‘iktidar gazetecisi’ olarak nitelendiren Bildirici, “Medya mafya siyaset ilişkisini ilk kez bu kadar net ve vıcık vıcık bir şekilde görüyoruz.” dedi.

TELE1’de yayınlanan Gerçeğin İzinde programına konuk olan medya ombudsmanı ve gazeteci Faruk Bildirici, Hadi Özışık’ın Sedat Peker ile olan temasına rağmen bildiklerini halka aktarmaması nedeniyle gazetecilik görevini ifa etmediğini ifade etti. Bildirici şunları söyledi: “Ben iktidar gazetecisi diyorum bu isimlere. Aralarındaki konuşmaya baktığımızda bir gazeteci konuşması yok orada. Eğer savcılar araştırmıyorsa görev kime düşer? Medyaya düşer. Gazetecilere düşen bunları araştırmaktır. Bilgileri toplumun huzuruna sunmaktır. İkisinin arasında resmen alışveriş yapılmış, arabuluculuk yapılmış. Gazeteci bunlar ortaya saçılmışken haber yapmıyor, topluma duyurmuyor. Bunun adı gazetecilik değildir.”

“GAZETECİLİK, TEMAS KADAR MESAFE DE İÇERİR”

Gazetecilerin haber kaynakları ile arasındaki sınırın silikleşmesi durumunda çıkar çatışmalarının yaşanacağını belirten Bildirici konuşmasına şöyle devam etti: “Hadi Özışık ve onun gibi iktidar gazetecileri bilgilerini gizliyorlar. Haber kaynağı durumundaki herkesle araya bir mesafe koymak durumundadır. Temas edebilecek kadar yakın olmak, içi içe geçmemek için mesafe bırakmak gerekir. Mesafe koyulmazsa gazeteci haber kaynağıyla iç içe geçer.”

Sedat Peker, aracı Hadi Özışık’ı ifşa etti