Medipol Üniversitesi’nden kovulan Selman Öğüt’ten açıklama

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 12:48 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 12:49 pm

AKP içerisinde ‘Pelikan’ denilen ekibin önde gelen isimlerinden olduğu öne sürülen Selman Öğüt’ün Medipol Üniversitesi’nden kovulduğu belirtildi. Öğüt, hakkında yapılan haberlere ve yorumlara yanıt verirken üniversiteden ayrıldığını doğruladı. Öğüt başka bir kurumla anlaştığını söyledi.

“Pelikancılara” yakınlığı ile bilinen Selman Öğüt, Sağlık Bakanı Koca’nın kurucu başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı tarafından kurulan Medipol Üniversitesi’nden kovuldu.

Pelikan grubu ile AKP arasındaki gerilim büyüyor: Hilal Kaplan da katıldı

Odatv’nin haberine göre, Öğüt’ün üniversiteden kovulması birkaç hafta önce gerçekleşti.

Öğüt, Twitter hesabının kimlik bilgileri bölümünde Medipol Üniversitesi’nin adını da çıkardı.

Öğüt’ün Medipol Üniversitesi’nden kovuluşu sosyal medyada gündem olurken, yapılan paylaşımlardan biri hayli çok konuşuldu. Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Öğüt için sosyal medya hesabından “Sosyal medyada dalga dalga yayılan kötücüllük rüzgarına bu gece biraz ben de kendimi kaptırabilir miyim? Bir müsaade ederseniz; “akademisyenim diye ortalarda dolaşan,akılsız, küstah ama merkeze yakın akrabaları olan çaylağın” akademiden kopması çok hoşuma gitti. Ferahladım!” diye yazdı.

Haber Global’de ortalık karıştı! Atatürk düşmanı Selman Öğüt canlı yayını terk etti

DEVREYE HİLAL KAPLAN GİRDİ

Arıboğan’ın paylaşımına ‘Pelikan’ denilen ekipten olduğu iddia edilen ve Selman Öğüt’ün kardeşi Süheyb Öğüt’ün eşi olduğu bilinen Sabah yazarı Hilal Kaplan, çok ağır ifadelerle Arıboğan’ı hedef aldı. Kaplan, isim vermeden şöyle yazdı:

“Merhum babasının aksine Amerikancı tavrıyla bilinen ve terör sevici akademisyenlerle zerre sıkıntısı olmamış kibir budalasına tavsiyem çok sevinmemesidir. Bir de botoxu fazla kaçırmazsa daha da ferahlayabilir belki..”

ÖĞÜT’TEN ‘AÇIKLAMA’

Selman Öğüt ise hakkında yapılan haber ve yorumlar sonrası bir açıklama yaptı. Üniversiteden ayrıldığını doğrulayan Öğüt, “daha iyi bir teklif” dolayısıyla başka bir kuruma geçtiğini söyledi.
“Yalan borsası Hakan Atilladan sonra benim üzerimden gitmiş dün gece. Hukuk danışmanlığı ve avukatlık görevlerim beni hayli yoruyor. Ama akademiden kopamıyorum. Daha iyi bir teklif dolayısıyla başka bir kuruma geçiyorum. Hevesiniz kursağınızda kaldı yalancılar, kusura bakmayın”