Medhair Clinic saç ekimi hakkında bilgi veriyor

Yayın tarihi: 23 Kasım 2020 Pazartesi 8:53 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2020 Çarşamba 4:09 pm

Direct Hair Implant nispeten yeni bir prosedürdür ve FUE’ ye benzer şekilde görünür bir iz bırakmaz ve doğal görünümlü sonuçlar üretir.

DHİ saç ekimi en önemli özelliği herhangi bir dikiş, yara izi ve kesik gerektirmemesidir. DHİ tekniği ise diğer yöntemlerin en yenisidir. FUE ve Fut yöntemleri yıllardır uygulanmaktadır. Günümüzde çok sayıda saç ekimi tekniği mevcuttur ve bunların her biri size daha iyi ve doğal sonuçlar vermeyi vaat etmektedir.

Ancak her zaman durum böyle değildir, bazı hastalar başarısız, gerçekçi olmayan sonuçlardan ve ameliyat sonrası yan etkilerden şikâyetçi olabilir. DHI, FUE tekniğinin en son sürümüdür. Bu prosedür, foliküllerin doğrudan kafa derisinin kel bölgelerine, yani kesi oluşturmadan yerleştirilmesini içerir. DHİ saç ekimi tekniği ile saçlarınızın uzamasını sağlayabilir ve saç derinizin görünümünü daha güzel bir şekilde iyileştirebilirsiniz.

SAÇ EKİMİ NASIL YAPILIR?

Direct Hair Implant nispeten yeni bir prosedürdür ve FUE’ ye benzer şekilde görünür bir iz bırakmaz ve doğal görünümlü sonuçlar üretir. Şerit kesim tekniğinin aksine, dhi tekniğinde kesi yapılmaz. Küçük iğneler yardımıyla saç derisine küçük delikler açılarak işlem gerçekleştirilir. Küçük iğneler sayesinde saç greftleri daha yoğun ekilebilir. Böylelikle saç ekimi işlemine devam edilir. DHI tekniğinde ile kullanılan iğneler iz oluşumunu en aza indirir.

SAÇ EKİMİ ÖNCESİ SONRASI BİLİNMESİ GEREKENLER

Sorunsuz ve hızlı bir iyileşme için önerdiğimiz önerilere uymanız gerekir. Saç ekimi işleminden sonra 12 ila 14 gün sonra egzersiz yapmaktan ve ağır ağırlık taşımaktan kaçının. Saç derisini doğrudan güneş ışığına maruz bırakmaktan kaçının ve ekilen saç köklerine en az 24 saat dokunmayın. DHI, FUE saç ekiminin değiştirilmiş bir şeklidir ve benzer bir işlem sürecini izler. Yaklaşık 8 saat sürer, ancak tam süre ekilen saç kökü sayısına bağlı olarak değişebilir.

SAÇ EKİMİ FİYATLARI

DHİ saç ekimi maliyeti farklı faktörlere bağlı olarak hastadan hastaya değişmektedir. İşlemi yaptırdığınız yerin konumuna, implante edilen kök sayısına, uygulayıcının uzmanlığına, saç dökülmesinin ciddiyetine ve şekline bağlı olarak büyük ölçüde dalgalanır. Saç ekimi işlemleri genellikle güvenlidir. Bu işlemler sonucunda çok fazla risk ortaya çıkmaz.

DHI ve FUE, FUT’tan daha az invaziftir çünkü işlemi yapan profesyonelin geniş bir deri şeridini kesmesine gerek yoktur. Ameliyattan sonra saç dökülmeleri meydana gelebilir. Bu durum olası bir durum olduğundan dolayı hiç korkulmamalıdır. Saç ekimi sürecinin ilk aylarında bu tarz durumların yaşanması son derece normaldir.

DHI SAÇ EKİMİ KİMLERE UYGULANIR?

DHI, FUE ve FUT gibi terimler saç ekimi tekniklerini ifade eder. FUE ve Fut uzun süredir kullanılsa da DHİ yeni bir teknik kabul edilebilir. Saç ekimi işlemlerinde genellikle bu üç teknik uygulanır. DHİ için en uygun adaylar ise;
• Saç ekimi için alt sınır yaşı 25 olmalıdır.
• Kalın saçlı kişiler ince saçlara sahip olanlara göre çok daha avantajlıdır.
• Herhangi bir kişisel karar verecek kadar olgun olan herhangi bir erkek veya kadın DHI’yi tercih edebilir, ancak bunun en iyi şekilde kellik sorunu olan kişiler için işe yaradığını bilmelisiniz.

DHI SAÇ EKİMİ YÖNTEMLERİ NELERDİR?

Saç dökülmeleri ve kellik artık günümüzde çözümsüz değildir. Foliküler ünite nakli (FUT) ve foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) ve DHİ gibi teknikler ile saç ekimi sonuçları oldukça başarılı olmaktadır.

DHI SAÇ EKİMİ FİYATLARI

DHI saç ekimi fiyatları pek çok değişkene sahiptir. Diğer yöntemlere nispeten daha yeni bir teknik olması sebebiyle maliyet biraz daha farklı olabilir. Bunun için ise uzmanınız ile görüşmenizde fayda olacaktır.