Meclis’teki kavganın ardından Özkoç’la görüşen AKP’li kim?

Yayın tarihi: 12 Mart 2020 Perşembe 12:45 pm - Güncelleme: 12 Mart 2020 Perşembe 12:45 pm

AKP’li vekiller tarafından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a yönelik geçtiğimiz hafta Meclis’te yapılan linç girişiminin ardından tansiyonu düşürecek adım AKP tarafından geldi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözlerini iade ettiği için Meclis Genel kurulunda AKP’li vekiller tarafından saldırıya uğrayan Engin Özkoç, “Korkmuyoruz. Bizi susturamazsınız” dedi. Saldırıya uğrayan Özkoç hakkında hazırlanan dokunulmazlık fezlekesi ise jet hızıyla TBMM’ye gönderildi.

Özkoç’un ‘korkmayacağız, susmayacağız’ diyerek kendilerine ve liderlerine her türlü saldırının karşısında duracaklarını açıklamasının ardından gerilimi düşürmek için AKP’den adım geldi.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın aktardığına göre, Engin Özkoç ile AKP Grup Başkanı Naci Bostancı arasında bir görüşme gerçekleşti.

Sarıkaya, Bostancı’nın davetiyle gerçekleşen bu görüşmede alınan kararları ve bu kararların gerginliğe yansımalarını aktardı:

İşte Sarıkaya’nın o satırları:

Geçen hafta AKP ile CHP arasındaki ipler gerilmiş, bu da TBMM’de yumruklu kavgaya dönüşmüştü.

Ardından da Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği gerekçesiyle CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlenip, TBMM’ye süratle yollanmıştı.

Gözler bu haftaya çevrilmişken, önceki gün iki parti arasında önemli bir temas gelişti.

AKP Grup Başkanı Prof. Dr. Naci Bostancı’nın davetiyle CHP Grup Başkanvekili Engin Altay buluştu.

Buluşmada gerilimin yatıştırılması ve İdlib gerginliğinin yaşandığı sürede siyasetin sakinliğini koruması üzerinde durulmuş.

Şu kadarını belirteyim ki AKP de gerilimin tırmanmasını istemiyor; bu konuda kavgaya karışan milletvekillerini de uyarmış.

Bunun son iki gündür siyasal dile de yansıdığı görüldü.

Önce Kılıçdaroğlu parti grubunda kavga istemediklerini söyledi; ancak kendilerine yönelik her saldırıya da yanıt vermekten kaçınmayacaklarını ekledi.

Benzer şekilde Brüksel dönüşü de AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ortamı yatıştırıcı mesaj verdi.