Meclis’te TÜİK kavgası! AKP’li Adil Karaismailoğlu’ndan DEM Parti’li Bozan’a yumruk

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 6:37 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 7:03 pm

Haber: Haber Merkezi

TBMM Genel Kurulu’nda Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) kavgası çıktı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, “TÜİK hırsızlık yapıyor. Gelin deyin ki ‘AKP hırsız değildir’ ” diye AKP sıralarına seslendi. Bu sözlerin ardından AKP’li vekiller Bozan’ı kürsüden indirerek yerde sürükledi. AKP’li Milletvekili ve eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bozan’a yumrukla saldırdı.

Açıkladığı verilerle tartışma yaratan TÜİK nedeniyle Meclis’te kavga çıktı. DEM Parti Milletvekili Ali Bozan, TÜİK’in verileri sakladığını ileri sürerek emekçilerin hakkını yediğini ileri sürerek AKP sıralarına şöyle seslendi.

“Meclis’in gündemi vergi. En son bu kürsüye geldiğimde AKP sıralarını yaptıklarından dolayı alkışlamıştım ama bu sefer heveslenmeyin, alkışlamayacağım sizi. Çünkü anlatsak, izah etsek, yuh çeksek de anlamıyorsunuz, bir noktaya gelince de utanmıyorsunuz. Konumuz vergi, emeklinin cebinden çaldığınız.. Düşünün siz, maaşınızı çeken bir emeklisiniz, arkadan geldiği biri maaşınızı çaldı. Böyle bir durumda ne yaparsınız, bağırırsınız ‘hırsız var, hırsız var’ dersiniz, polise gider şikayetçi olursunuz. Bu hırsızı dava edersiniz. Bunu TÜİK sayesinde AKP her ay yapıyor. İşçinin, memurun, emeklinin cebinden her ay düzenli şekilde çalıyor. İşçinin, memurun sesi duyulmuyor. Ben buradan cebinden maaşı çalınan yurttaş adına bağırmak istiyorum; hırsız var, hırsız var, hırsız var. AKP hırsızlık yapıyor, AKP hırsızlık yapıyor. Ben diyorum ki TÜİK eliyle her ay hırsızlık yapılıyor. Gelin kendinizi ifade edin. Ağzınız pislik kokuyor sizin. Kendinize güveniyorsanız gelin deyin ki ‘AKP hırsız değildir’ iki yıldır TÜİK verileri açıklamıyor” dedi. Bozan’ın sözlerinin ardından AKP’li Milletvekilleri Bozan’a önce sözlü olarak tepki gösterdi.

AKP SIRALARINDAN TEPKİ YÜKSELDİ

AKP’li Milletvekilleri Bozan’a, “Sen de terbiyesizsin ahlaksızsın” diye tepki gösterdi. Meclis Başkanı Bekir Bozdağ söz düellosunun arasına girmek istedi ancak tartışmanın büyümesine engel olamadı. Tansiyonun yükselmesiyle oturuma ara verildi.

BOZAN’I YERDE SÜRÜKLEDİLER

Oturuma verilen arada meclis kürsüsüne yürüyen AKP’li vekiller Bozan’ın yakasından tutarak yere düşürdü.

ESKİ BAKAN’DAN YUMRUKLU SALDIRI

Eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ve AKP Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Bozan’a yumrukla saldırdı.

 

 

Katliam yasası görüşmelerinde tansiyon yükseldi!

Kaynak: TELE1